MEB önerdi, TBMM'de kabul edildi! 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. 230 bin öğretmene 10 bin liraya kadar ek maaş ödenecek “başöğretmenlik” yolu açıldı.

MEB önerdi, TBMM'de kabul edildi! 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu

Öğretmenler için yeni düzenleme 230 bin öğretmene yaradı. Uzman öğretmenlik için 10 yıl öğretmenlik hizmeti yapmak gerekecek.

10 yıl uzman öğretmen olarak görev yapanlara başöğretmen unvanı verilecek. 20 yılı dolduran öğretmenler ise doğrudan başöğretmen olacak. Daha önce uygulamaya konulan kariyer basamakları sınavı da kalkmış oldu.

Artık öğretmenlerin hizmet yılı esasına göre kariyerleri planlanacak. Kanunla birlikte yaklaşık 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu açılmış oldu. Bu öğretmenlere 10 bin TL’ye varan ek maaş ödenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı görevleri sebebiyle “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarının işlenmesi hâlinde cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.

Milli Eğitim Akademisi kurulacak
Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular da düzenleniyor. Eğitim kurumu müdürü veya müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirilecek adaylar, akademi tarafından düzenlenen yönetici yetiştirme programına alınacak.

Bu programa katılacak yönetici adayları yazılı ve/veya sözlü sınavlardan 60 ve üzerinde puan alanlar arasından puan üstünlüğüne göre belirlenecek. Yazılı ve sözlü sınavın birlikte yapılması hâlinde başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecek.

Kaynak:Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler