Memura karne ve sevk kalkıyor

Devlet memurların ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık hizmetlerine ilişkin tedavi giderleri 15 Ocak'tan itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak. Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan kamu personelinin sağlık hizmetlerini

Memura karne ve sevk kalkıyor
Devlet memurların ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık hizmetlerine ilişkin tedavi giderleri 15 Ocak'tan itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak. Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan kamu personelinin sağlık hizmetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na devrine ilişkin tebliğ ile memurların tedavi giderlerinin ödenmesi konusunda önemli değişiklikler yapıldı. İşte memurları ilgilendiren önemli yenilikler...

Sevksiz hastaneye gidebilecek
Kamu personeli ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri 15 Ocak 2010 tarihinden itibaren kurum tabiplikleri dahil olmak üzere sağlık kuruluşlarına sevk almadan gidebilecek. Mevcut uygulamada sadece memurların bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri sevk almadan sağlık karnesi ile sağlık kuruluşlarında tedavi olabiliyordu. Getirilen yeni uygulama ile memurlar da sevk almadan sağlık kurum ve kuruluşlarında tedavi olabilecek.

Sağlık karnesine gerek yok!
Getirilen yeni düzenleme ile memurlar ve aile fertleri sağlık kurum ve kuruluşlarına sağlık karnesi olmadan da başvurabilecek. Tedavi için T.C. kimlik numarası ve kimlik tespiti için gerekli bir belge nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı veya bir pasaport yeterli olabilecek.

Yol masrafı ve gündelikleri SGK ödeyecek
Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından, yatarak veya ayakta tedavi amacıyla memuriyet mahalli dışına sevk edilen kamu personeli ile bakmakla yükümlü bulundukları aile fertlerine, gidiş ve dönüşleri için yol masrafı ve gündelikleri ile ayakta tedavi süresince ödenecek gündelikleri 15 Ocak'tan itibaren SGK tarafından ödenecek.

Cenaze giderlerini de ödüyor
Kamu personelinin ölümü halinde, cenazenin nakil işlemleri de dahil tüm giderler, kamu personelinin kurumu tarafından ödenmeye devam edilecek. Bu konuda bir değişiklik yok.

İstediği eczaneden ilaç alabilecek
Memurlar ve bakmakla yükümlü aile fertlerinin tedavisi için tabip tarafından verilen ilaçlar yurt içinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı herhangi bir eczaneden alınabilecek. Halihazırdaki uygulama ile memurlar ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri kurumlarınca anlaşma imzalayan eczanelerden ilaç temin edebiliyordu. Getirilen düzenleme memurların yaşamlarında kolaylık sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler