Meteoroloji uyardı! Bölgede kuvvetli yağışlar sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli yağışlar devam edecek.

Meteoroloji uyardı! Bölgede kuvvetli yağışlar sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, çeşitli bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu doğrultuda, 8 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Özellikle Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Toroslar bölgesinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da ise çöl tozları etkili olacak.

Ayrıca, Marmara, Kuzey Ege ve Orta Karadeniz'de kuvvetli poyraz rüzgarları kendini gösterecek. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Batı bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde, doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzey yönlerden esecek, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ÖNLEM ALINMALI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı uyarısı yapıldı. Aynı şekilde, Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde beklenen kuvvetli rüzgarın (40-60 km/saat) yaratabileceği olumsuz durumlar için önlem alınması gerektiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler