Emekliler için bayram ikramiyesinde bir artış gerçekleştirildi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıklamasına göre, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda verilen bayram ikramiyesi 3 bin liradan 4 bin liraya yükseltildi. Böylece ikramiye miktarında yüzde 33 oranında bir artış sağlanmış oldu.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hayata geçirilmesi planlanan düzenleme kapsamında, yaklaşık 16 milyon emekliyi ilgilendiren bu zam, bütçe dengeleri gözetilerek gerçekleştirildi. Çalışmaların, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda tamamlandığı belirtildi.
Bayram Öncesi Hesaplara Yatırılacak
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek olan teklif, Genel Kurul'da kabul edilmesi halinde Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak ve Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Zamlı bayram ikramiyesinin, Ramazan Bayramı öncesinde 24-28 Mart tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor.
Ödeme Düzeni ve Kimler Yararlanacak?
Yeni düzenlemeye göre, yüzde 75 oranında ölüm aylığı alanlara bayram başına 3 bin lira olmak üzere yıllık toplamda 6 bin lira ödenecek. Yüzde 50 ölüm aylığı alanlara ise iki bayramda toplam 4 bin lira, yüzde 25 oranında aylık alanlara ise yıllık 2 bin lira ikramiye verilecek.
Bayram ikramiyesinden SGK’dan emekli maaşı alanlar, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar faydalanacak. Ayrıca şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile hak sahipleri de bu ödemelerden yararlanacak.
Kaynak:
Arkadaşlar zor dönemlerden geçiyoruz CHP zihniyetinin yarattığı siyasal krizler hükümetimizin ekonomik devrimine sekte vurdu ve biraz hayat pahalılığı oldu.Elhamdülillah toparladı Mehmet Şimşek.Bu şartlarda 4 bin çok iyi.İnşaallah daha iyilerini Allah nasip eder.
Yanıtla (0) (5)makarnayı azalt sende tuhaf bir kafa yapıyor
Yanıtla (0) (0)Komik bir rakam
Yanıtla (6) (0)Allah razı olsun Kemal Kiliçdaroglu sayende bayramda torunlarin harçlığı çıktı
Yanıtla (8) (0)Bununla ancak bir kilo baklava alınır kaldı ki dul be yetimlere onun yarısı diğerine onunda yarısı alacak bu mu yani sizin millete reva gördüğünüz yandaş şirketlere oluk gibi para akıtmaya var
Yanıtla (4) (0)