MİT'ten başarılı operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu etkisiz

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/YPG'nin para trafiğini yöneten sorumlusu Remziye Altığ'ı Suriye'de etkisiz hale getirdi.

MİT'ten başarılı operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu etkisiz

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin finans ağını yöneten önemli isimlerden biri olan ve "Viyan" kod adıyla bilinen Remziye Altığ'ı, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde gerçekleştirilen başarılı bir nokta operasyonu ile etkisiz hale getirdi.

MİT, saha çalışmaları ve detaylı istihbarat toplama sürecinin ardından, Altığ'ın terör örgütünün üst düzey kadrolarından talimatlar alarak Suriye'de faaliyet gösterdiğini belirledi.

MİT tarafından özel bir ekip kurularak yakın takibe alınan Altığ, Kamışlı'da düzenlenen dikkatle planlanmış bir operasyon sonucu yakalandı. 2016 yılı öncesinde Mersin'de terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasında aktif rol alarak gösterileri organize ettiği ve örgütün eylemsel planlamalarında yer aldığı bilgileri de ortaya çıktı.

Terörist Altığ'ın etkisiz hale getirilmesi, bölgede terör örgütlerinin faaliyetlerine büyük bir darbe vurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler