MİT’ten nokta operasyon! Sözde sorumlular etkisiz hale geldi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK için bölge halkından haraç toplayan, örgütün sözde sorumlularından Caize Selber ile Emine Ulaş'ı, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.

MİT’ten nokta operasyon! Sözde sorumlular etkisiz hale geldi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyinde yeni bir terör operasyonuna daha imza attı. İstihbarat kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, PKK/KCK adına bölge halkından zorla para toplayan ve örgütün sözde üst düzey sorumlularından Caize Selber ile Emine Ulaş’ın, son dönemde Süleymaniye kırsalındaki İran sınırına yakın Pencevin bölgesinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

MİT tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucunda, kod adı "Berfin Roj" olan Caize Selber ile "Tekoşin Dilgeş" kod adlı Emine Ulaş’ın, PKK/KCK’nın üst düzey yöneticileriyle yakın ilişkide oldukları ve aldıkları talimatlar doğrultusunda bölge halkına zorla vergi adı altında haraç topladıkları belirlendi.

Toplanan bu paraların ise terör örgütüne eleman kazandırma ve Türk güvenlik güçlerine karşı saldırılar düzenlemek için kullanıldığı ortaya çıktı.

Ayrıca, iki teröristin gençleri örgüte katılmaya teşvik ettiği, ideolojik propaganda ve manipülasyonla örgüte kazandırmaya çalıştıkları ve Türkiye’deki gençlik yapılanmalarına eylem talimatları verdikleri de tespit edildi.

Terör suçundan aranan Caize Selber ve Emine Ulaş, MİT’in hedef listesinde bulunuyordu. Uzun süredir izlenen bu iki terörist, yerlerinin belirlenmesi üzerine Süleymaniye kırsalında düzenlenen nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler