Öğretmenleri üzen haber geldi! O kanun kabul edildi

TBMM'de Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi görüşmelerinde kanunun birinci bölümü kabul edildi.

Öğretmenleri üzen haber geldi! O kanun kabul edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Genel Kurulu Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı. Görüşmelerde kanunun birinci bölümü kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu, 'Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ni görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder başkanlığında toplandı. Görüşmelerde kanun teklifinin birinci bölümünü içeren 22 maddesi kabul edildi.

Değişiklik ve Kabul Edilen Maddeler:

Öğretmen Adaylarına Ödeme: Teklifin 14. maddesinde yapılan değişiklikle, öğretmen adaylarına hazırlık eğitim sürecinde her ay 23 bin 310 TL ödeme yapılacak.

Sözleşmeli Öğretmenlerin İstihdamı: 15. maddede yapılan değişiklikle, mazeretsiz olarak göreve başlamayanlar veya görevlerinden ayrılanlar, hazırlık eğitimi sonunda aldıkları başarı puanıyla yeniden sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapamayacak ve bir yıl süreyle hazırlık eğitimine alınmayacak.

Milli Eğitim Akademisi: Öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine bağlı olarak "Milli Eğitim Akademisi" kurulacak. Akademi, aday öğretmenler için 3 veya 4 dönemden oluşan hazırlık eğitimi verecek. Her bir dönem en az 10 en fazla 14 hafta sürecek.

Hazırlık Eğitimine Alınacaklarda Aranacak Koşullar: Hazırlık eğitimine alınacak öğretmen adaylarının:

  • Türk vatandaşı olması
  • Kamu haklarından mahrum bulunmaması
  • Belirli suçlardan mahkum olmaması
  • Devlet memurluğundan çıkarılmamış olması
  • Askerlikle ilgisinin bulunmaması
  • Bakanlıkça belirlenen yükseköğretim programlarından mezun olması
  • Belirli sınav puanlarına sahip olması
  • Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmaması gerekmektedir.

Disiplin Cezaları: Hazırlık eğitimine mazeretsiz olarak toplam iki gün katılmamak, derslerin düzenini bozmak, eğitim faaliyetlerine ilişkin görüntüleri mevzuata aykırı şekilde paylaşmak, dört gün katılmamak ve yüz kızartıcı fiil ve davranışlarda bulunmak disiplin suçu sayılacak.

Başöğretmenlik Unvanı: 20 yılın üzerinde çalışması bulunan öğretmenler, uzman öğretmenlikte 20 yıllık çalışma süresini tamamlamaları, kademe ilerleme cezası almamaları ve Akademi'de eğitim almaları koşuluyla başöğretmen unvanı için başvuruda bulunabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler