Orhan Ayhan'ın 61 yıllık emeği taçlandı! Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Türkiye'nin duayen spor spikeri Orhan Ayhan, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Orhan Ayhan'ın 61 yıllık emeği taçlandı! Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Türkiye'nin duayen spor spikeri Orhan Ayhan, mesleğinde gösterdiği üstün başarı ve uzun süreli kariyeriyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Ayhan, spor spikerliği alanında 61 yıl 275 günle en uzun kariyere sahip erkek spor spikeri unvanını alarak, dünya çapında bir rekora imza attı.

Guinness Rekorlar Kitabı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Ayhan'ın bu başarıyı elde ettiği belirtilerek, meslekteki 61 yılı aşkın hizmetinin altı çizildi.

BİNLERCE MAÇI YAŞATTI
Orhan Ayhan, 1957 yılında yazılı medyada spor muhabirliği ve yazarlık yaparak başladığı kariyerinde, özellikle boks dünyasına odaklandı. Yüzlerce boks maçını anlatan Ayhan, TRT'de çalıştığı dönemlerde birçok futbol maçını da radyodan dinleyicilere aktardı. Kariyeri boyunca efsane boksörler Muhammed Ali ve Mike Tyson'ın bütün maçlarını anlatan Ayhan, dünyaca ünlü futbolcu Pele'nin jübilesinde yer alan tek Türk gazeteci olma onurunu da yaşadı.

Şu ana kadar 8 bin 500'ün üzerinde futbol ve boks maçını anlatarak spor medyasına önemli katkılarda bulunan Ayhan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin kurucu üyesi olarak da görev aldı. Ayrıca, Türkiye Boks Federasyonu yönetim kurulu üyesi olarak spor dünyasında etkin roller üstlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler