Orta Doğu'nun en güçlü orduları listesi güncellendi: Türkiye'nin yeri belli

ABD merkezli askeri analiz sitesi Global Firepower, 2024 yılı için Orta Doğu'nun en güçlü ordularını sıralayan yeni bir liste yayınladı. Son yıllarda olduğu gibi Türkiye, listenin zirvesinde yer aldı

Orta Doğu'nun en güçlü orduları listesi güncellendi: Türkiye'nin yeri belli

Son dönemde Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler, bölgedeki gerilimi tırmandırdı. Özellikle İran’ın İsrail'e balistik füze saldırısı, bölgedeki askeri hareketliliği artırdı. Bu süreçte en çok dikkat çeken unsurlardan biri de ülkelerin askeri güçleri oldu.

Orta Doğu'nun En Güçlü Orduları Açıklandı

Global Firepower’ın değerlendirmesine göre Orta Doğu’nun en güçlü ordusuna sahip ülkeler arasında Türkiye ilk sırada yer aldı. Sıralama yapılırken aktif personel sayısı, askeri teçhizat kapasitesi ve orduların operasyonel kabiliyeti gibi birçok kriter dikkate alındı.

Türkiye Zirvede

2024 yılında da bölgenin en güçlü ordusu olarak belirlenen Türkiye, güçlü kara, hava ve deniz kuvvetleriyle dikkat çekiyor. Türkiye’yi, ikinci sırada İran ve üçüncü sırada Mısır takip ediyor. İsrail ise listenin dördüncü sırasında yer alıyor.

ss.jpg

Listenin Sonunda Lübnan

Toplamda 15 ülkenin bulunduğu listenin son sırasında Lübnan yer aldı. Orta Doğu’da askeri güç dengelerinin bu sıralamaya göre şekillendiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler