Ortahisar Meclis Üyesi Zorlu Haber61’e konuştu – İstanbul’da Gar İhalesi yeniden yapılmalı

Trabzon Ortahisar Belediyesi CHPli Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu’dan İstanbul’daki Gar ihalesi ile ilgili Haber61’e önemli açıklamalar.

Ortahisar Meclis Üyesi Zorlu Haber61’e konuştu – İstanbul’da Gar İhalesi yeniden yapılmalı

Haber61 – Haber Servisi – İstanbul’da bulunan Haydar Paşa ve Sirkeci Garlarının depo alanları için açılan ihaleye katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin elenmesinin yankıları sürüyor.

İhalenin tamamlanması sonrasında İBB heyeti konuyu yargıya taşımıştı. İBB Heyeti elenmelerinin hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile İhaleyi düzenleyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konu ile ilgili olarak Haber61’e açıklamalarda bulunan CHP’li Trabzon Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu gar ihalesinde pazarlık şartlarının oluşmadığını söyledi.

Ortahisar Meclis Üyesi Zorlu Haber61’e konuştu – İstanbul’da Gar İhalesi yeniden yapılmalıİKİ KELİMEDEN İHALE DIŞI BIRAKILDI

Zorlu, “TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Haydarpaşa Gar Sahası İhalesinde ihale şartnamesi kişiye özel hazırlandığı kanaatindeyim. Burada İmamoğlu düşmanlığı öne çıkmıştır. Birçok firma zaten ihaleye katılamadı. Katılan 4 firmadan biri şartname koşullarını sağlayamadan elendi. İkinci firma korkarak ya da karşısındaki Hezarfen Danışmanlığın sahibinin geçmişini ve kimin vakfında çalıştığını görünce teşekkür atarak çekilmiştir. Kalan iki firma İBB ve Hezarfen Danışmanlık ilk tekliflerinden sonra pazarlığa çağrılacaktı. Buradan da anlaşılacağı üzere İBB iştiraki 1 TL bile atsa pazarlık ihalesine girebilecekti. Fakat ihale teklifinde Farsça yazılması gereken müştereken ve müteselsilen ifadesi yerine Türkçe ortaklaşa ve birlikte ifadesi yazıldığı için ihale dışı bırakıldı.” dedi.

“YENİDEN İHALEYE ÇIKILMALIDIR”

İhalenin yeniden yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Zorlu, “Burada önemli olan ihalede 4 milyon TL iş bitirme şartı varken İBB iştiraklerinden birinin 254 milyon TL iş bitirme belgesinin olmasıdır. Yani tecrübe ise kralı belediye iştirakinde var. Yapılması gereken ihalede ekonomik değere ulaşılıp ulaşılmadığı belli olmadığından yani tek firma kaldığı için pazarlık aşamasına geçilmediğinden ihale iptal edilmeli ve yeniden ihaleye çıkılmalıdır. Bu konuda Danıştay’ın birçok iptal kararı vardır. Aslında sembolik bedelle bakım ve koruma karşılığı, kültür ve sanat adına İBB’ye burayı vermek en doğrusudur. 16 milyon İstanbullu bunu beklemektedir. Sonuç olarak şunu belirteyim. Kalan tek firma pazarlık için gerekli ekonomik değeri oluşturmamıştır. Bu sebeple ihale yenilenmelidir.” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler