ÖSYM duyurdu! YKS ek tercih başladı

YKS ek tercih tarihleri ÖSYM tarafından yayımlanan YKS ek tercih kılavuzu ile belli olmuştu. YKS ek tercihler 6 Eylül Cuma günü itibarıyla başladı.

ÖSYM duyurdu! YKS ek tercih başladı

YKS ek tercih ekranı son dakika erişime açıldı. ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 YKS ek tercih kılavuzu doğrultusunda YKS ek tercihler bugün başladı ve 11 Eylül’e kadar devam edecek. İlk süreçte herhangi bir programa kayıt hakkı kazanamayan adaylar, ikinci kez şansını deneyecek. Ek yerleştirme listeleri YKS boş kontenjanlar, 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamalarına göre doldurulacak.

Peki YKS ek tercih nasıl yapılır, ücreti ne kadar, boş kontenjanlar neler? İşte YKS ek tercih kılavuzu 2024 ve konu hakkında detaylı bilgiler…

2024 YKS ek tercih kılavuzu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlandı. Böylece 2024 YKS ek tercih tarihleri belli oldu.

Kılavuz doğrultusunda YKS ek tercih işlemleri, 6 Eylül 2024 Cuma günü saat 14.30 itibarıyla başladı ve 11 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Adaylar, 2024-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini, T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan bireysel olarak kendileri yapacak.

Kaynak:Habertürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler