Paşaya 'fuhuş çetesi' sorusu

Kafes Eylem Planı soruşturması kapsamında savcılığa ifade veren Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Fatih İlgar’a, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içerisindeki fuhuş çetesini yönettiğine ilişkin sorular sorulduğu ortaya çıktıKafes Eylem Planı iddianames

Paşaya 'fuhuş çetesi' sorusu

Kafes Eylem Planı soruşturması kapsamında savcılığa ifade veren Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Fatih İlgar’a, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içerisindeki fuhuş çetesini yönettiğine ilişkin sorular sorulduğu ortaya çıktı

Kafes Eylem Planı iddianamesinin ek klasörlerinde, soruşturma kapsamında İzmir Adliyesi’ne davet edilerek ifadesine başvurulan Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih İlgar’ın ifadeleri de yer aldı. 

İlgar’a yöneltilen soruların önemli bir kısmı, Kafes Eylem Planı’nın ele geçirildiği öne sürülen DVD’den çıkan ‘Fuhuş çetesi’ isimli dokümandaki iddialardan oluştu. Böyle bir belgeden habersiz olduğunu belirten İlgar’a, belgede ‘Dz. Kuvvetleri içerisinde kurulu bulunan organize örgüt elemanları ve irtibatları’ başlığı altında isminin geçtiği söylendi.

Belgede yer alan, “İlgar, B.E. ile irtibatlı. İlgar, istihbaratçı bayanlar Ş. ve Y. ile çok samimi. Bu bayanlarla haftada 2-3 kez görüşüyor. Bu kişileri istihbarat amaçlı fuhuş organizasyonunda kullanıyor. Sivil memurlar Z.A., D.B., İ.Ö. İlgar’a bağlı olarak çalışmaktadır. Dışarıdan başkaca fuhuş örgütlerini amaçları doğrultusunda kullanmaktadır” şeklindeki ifadelerle ilgili olarak İlgar şöyle dedi:

“Dokümanı ilk defa burada görmüş bulunmaktayım. Sözde fuhuş çetesiyle herhangi bir ilgim yoktur. Gerek kişilik ve aile yapım gerekse bu konudaki ahlaki değer anlayışım ve bulunduğum mevki böylesine bir sözde çetenin varlığıyla ilişkilendirilmemi imkânsız kılmaktadır. B.E. sınıf arkadaşımdır. Bu tarz iğrenç dedikodular nedeniyle yaşamına son verdiğini biliyorum.”

Komutana mail ihbarı okundu

İlgar’a, mail ihbarındaki “Ergenekon’un fuhuş organizatörü” olduğu iddiası da soruldu. İlgar’a sorgusu sırasında okunan mail ihbarında şu ifadeler yer alıyor:

“Bu emri veren makam Genelkurmay değil, cuntadır. Yani eylem planı belgesini Dursun Çiçek tek başına hazırlamamıştır. Bu cunta karşısında gördüğü askeri personeli kurdukları fuhuş çetesiyle şantajla sindirmektedir. Ekipte Ergenekon’un fuhuş organizatörü Tuğamiral Fatih İlgar, kendisine bağlı faaliyet gösteren Bnb. C.A.B., aynı organizasyonun sivil sorumlularından L.G. ve S.Ö. de vardır. (...) Tuğamiral Fatih İlgar, Dz. Yzb. G.E.’ye bazı talimatlar vermiş. E. bu talimatları kardeşi Dz. Bnb. V.E. eşi G.E., arkadaşı K.K.’ya iletiyor. Fatih İlgar, psikolojik harp operasyonlarında M.A.’nın eşi A.Ç. ve kardeşi B.A.’nın destekleriyle psikolog D.T.’den ciddi yardım almışlar. Bnb. E.Ç, Bnb. N.Ü. vasıtasıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile alakalı işlerini N.Ü.’nün kardeşi V.A. ile yürütüyor. V.A., fuhuş operasyonunda kullandığı bayanları sürekli motoruyla gezdirmekte ve sürekli Ankara’ya gidip geliyor.”

Sözde çeteyi bilmiyorum

Mail ihbarının okunmasının ardından İlgar’a, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nı kim veya kimler hazırlamıştır. Bu planın hazırlanmasında sizin katkınız var mıdır? Fuhuş çetesinin kurulmasında sizin, Dursun Çiçek’in bilgisi veya katkısı var mıdır?” gibi sorular yöneltildi.

İlgar, mail ihbarı ve içeriğini reddettiğini belirterek, “Sözde İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın kim ya da kimler tarafından hazırlandığını bilmiyorum. Sözde fuhuş çetesinin varlığını bilmediğim gibi var ise kurulmasında Dursun Çiçek’in bilgisi ve katkısı olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

Öğütçü’ye de sorulmuştu

“Kafes eylem planı” iddianamesinin ek klasörlerinde davanın bir numaralı sanığı eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü’ye de seks soruları yöneltildiği ortaya çıkmıştı. 2 numaralı ek klasörde bulunan belgelerde, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunda Öğütçü’ye, “fuhuş çetesi” isimli doküman da sorulmuştu. “Geyik değil, süper bir paylaşım komutan ve eşleri manyak bir grup gecesi yaşayacak” gibi ifadeler bulunan kayıtlar sorulunca Öğütçü, “Konu mahkemeye tarafımdan intikal ettirilmiştir. Dava halen devam etmektedir. Hazırlanan CD tamamen beni küçük düşürtmeye ve yıpratmaya yöneliktir” demişti.

Öğütçü’ye yöneltilen soruların bir kısmı da 24.05.2009’daemniyete gönderilen ihbar mailinden alındı. “Feyyaz ve Özer amirale özel Rus ayarla 1500 dolar” ifadeleriyle geçtiği ifade edilerek Öğütçü’den açıklama istendi. Öğütçü’nün yanıtı ise şu oldu: “Şahsıma yönelik hazırlanan listede belirtilen kadınlar ile ilgili hususların arkadaşlarımın isimleri kullanılarak tamamen beni yıpratmak amacıyla konulduğunu değerlendiriyorum. Evliliğim süresince aileme ihaneti düşünmedim ve başka bir kadınla birlikte olmadım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler