PKK Sivilleri kalkan yaptı

Türk jetleri, 1 Mayıs sabahı Kandil üzerindeki keşif uçuşlarında silahlı bir grup PKK'lıyı tespit etti. Bomba ve füze yüklü F-16'lar manevra yapıp üzerlerine gelince, PKK'lılar 1 Mayıs'ı kutlayan sivillerin arasına karıştı. Durumu gören F-16'lar, siviller

PKK Sivilleri kalkan yaptı
Türk jetleri, 1 Mayıs sabahı Kandil üzerindeki keşif uçuşlarında silahlı bir grup PKK'lıyı tespit etti. Bomba ve füze yüklü F-16'lar manevra yapıp üzerlerine gelince, PKK'lılar 1 Mayıs'ı kutlayan sivillerin arasına karıştı. Durumu gören F-16'lar, sivilleri vurmamak için alçak uçuş yapıp üslerine geri döndüler.

Kandil Dağı'nı 1 Mayıs gecesi vuran Türk Hava Kuvvetleri'ne ait iki savaş uçağı, operasyondan önce gündüz saatlerinde bölgede keşif uçuşu yaptı. Bu sırada dağların yamacında gözcülük yapan silahlı bir grup PKK'lının yerleri belirlendi. Türk jetleri, tekrar aynı bölgeye manevra yaptığı sırada paniğe kapılan teröristler, bulundukları yeri terketti. Yerel istihbarat kaynaklarından alınan bilgiye göre, teröristler hemen yakınlardaki düz bir alanda 1 Mayıs kutlaması yapan, aralarında çocukların da bulunduğu yerel halkın arasına karıştı.

BOMBA YÜKLÜYDÜLER
PKK'lılar böylece yaklaşık 500 kişiden oluşan sivil halkı kendilerine kalkan yaparak Türk jetlerinin hedefi olmaktan kurtuldu. Bomba yüklü Türk F-16'ları ise Abdullah Öcalan'ın posterlerinin asılı olduğu alanın üstünde iki kez alçak uçuş yaptıktan sonra, bölgeyi terketti. Türk Hava Kuvvetleri, aynı günün gecesinde Kandil Dağı'na yönelik hava operasyonunda, aralarında lider kadroların da bulunduğu en az 150 teröristi etkisiz hale getirdi.

EYLEM TALİMATI
Kandil Dağı'nda ağır darbe alan PKK'nın Kuzey Irak'taki silahlı kanat sorumlusu Suriyeli 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin, Türkiye'deki gruplara ses getiren eylem talimatı verdi. Bu talimat istihbarat ve güvenlik birimlerince anında deşifre edilerek bölgedeki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Bu arada terör örgütüne yakın internet siteleri, TSK'nın Kandil'e yönelik son hava operasyonunda, örgütün liderlerinden Murat Karayılan'ın da öldüğü iddialarını dün yalanladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler