Poşu davasında son gelişme!
İstanbul'da 20 Şubat 2010 akşamı yüzleri puşili bir grubun boş bir markete molotof kokteyli atması üzerine gözaltına alınan ve olay yerine yakın bir yerde poşu taktığı gerekçesiyle gözaltına alınıp, gizli tanık ifadesiyle de 22 aydır tutuklu bulunan Galat
İstanbul'da 20 Şubat 2010 akşamı yüzleri puşili bir grubun boş bir markete molotof kokteyli atması üzerine gözaltına alınan ve olay yerine yakın bir yerde poşu taktığı gerekçesiyle gözaltına alınıp, gizli tanık ifadesiyle de 22 aydır tutuklu bulunan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Cihan Kırmızıgül 6. kez hakim karşısına çıktı. Beşiktaş'taki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya BDP İstanbul Millietvekili Sırrı Süreyya Önder ve Kırmızıgül'ün arkadaşları destek verdi.
POLİS, MAHKEMEDE SARIGÜL'Ü TEŞHİS ETTİ
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tutuklu sanık Cihan Kırmızıgül ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada Kırmızıgül'ü yakalayan ve ifadesini alan 3 polis memuru ile karakol amiri tanık olarak dinlendi. Polislerin bir kısmı olayın üzerinden uzun zaman geçtiğini gerekçe göstererek sanığı hatırlayamadıklarını söylediler. Ancak olay anında görevli olan polis memuru Soner Ergezer, Kırmızıgül'ü teşhis etti. Polis memuru, molotof atan gruba sayıca az oldukları için müdahale etmediklerini ancak molotof atan şahısları takip ettiklerini söyledi.
"MOLOTOF ATAN GRUPLA GÖZ TEMASIMIZ HİÇ KOPMADI"
Kırmızıgül'ün kendisinin polis olduğunu anlayınca kaçtığını söyleyen Ergezer, "İki şahıs sanık ve yanındaki kişi bizim polis olduğumuzu anlayınca 'kaç bunlar polis' dedi. Arkadaşlar peşlerine düştü, ben ise arabada kalıp destek istedim" dedi. Daha sonra polislerin kaçan iki kişiyi yakalayıp getirdiğini ve yakalananlar arasında da Cihan Kırmızıgül'ün olduğunu söyleyen Ergezer, "Molotof atan grup ile sanığı kovalamaya başladığımız anda geçen 5-10 dakika arasında molotof atan grupla göz temasımız hiç kopmadı" dedi.
DURUŞMA ERTELENDİ
Tanık beyanlarına ilişkin bir diyeceği sorulan sanık Cihan Kırmızıgül ise, beyanları kabul etmediğini belirtti. Tanık ve sanık beyanlarının ardından görüşü sorulan duruşma savcısı Hikmet Usta, Kırmızıgül'ün terör örgütüne üyeliği, mala zarar verme ve patlayıcı madde bulundurma gibi suçlardan 15 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, Kırmızıgül'ün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
'HER DURUŞMADA SAVCI DEĞİŞİYOR'
Kararın ardından açıklama yapan Cihan Kırmızıgül'ün babası Vahap Kırmızıgül, "Her duruşmada savcı değişiyor. Biri beraat istiyor biri ceza istiyor. Bunlar aynı hukuku okumamışlar mı?" şeklinde konuştu.