Rebiülevvel ayı nedir? Ne zaman, kaç gün? Ne yapılır, namaz nasıl kılınır?

Rebiülevvel ayı ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Rebiülevvel ayı nedir? Ne zaman, kaç gün? Ne yapılır, namaz nasıl kılınır?

Hicri takvimin üçüncü ayı olan rebiülevvelin ne zaman başlayacağı, safer ayının sonuna yaklaşırken birçok kişi tarafından merak ediliyor.

2024 yılında rebiülevvel ayının başlangıç tarihini öğrenmek isteyen vatandaşlar, aynı zamanda bu ayda yapılacak ibadetler hakkında da bilgi arayışında. Peki, bu yıl rebiülevvel ayı ne zaman başlayacak?

Rebiülevvel ayının başlangıç tarihi son günlerde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Safer ayının sonuna yaklaşırken, bu ayda yapılması gereken ibadetleri öğrenmek isteyenler için rebiülevvel ayı büyük önem taşıyor. İşte, 2024 yılı rebiülevvel ayının başlangıç tarihi...

REBİÜLEVVEL AYI NE ZAMAN?

Hicri takvime göre Muharrem ve Safer aylarından sonra gelen rebiülevvel ayı, İslam dünyasında önemli bir yere sahip. Bu ayın on ikinci gecesi ise Mevlid Kandili olarak kutlanıyor.

Rebiülevvel ayı, 2024 yılında 4 Eylül Çarşamba günü başlayacak.

REBİÜLEVVEL AYI İBADETLERİ

Rebiülevvel ayında yapılacak özel bir ibadet ya da dua bulunmamakla birlikte, Hz. Peygamber'in (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve duaların bu ayda da sürdürülmesi tavsiye edilir.

Kamerî ayların üçüncüsü olan rebiülevvel ayında, belalardan korunmak için günahlara tövbe edilmeli, çokça istiğfar çekilmeli, kaza namazı kılınmalı. Ayrıca, sadaka verilmesi ve salavatlar getirilmesi de önerilen ibadetler arasında yer alır.

Rebiülevvel ayının 12. gecesi, yani Mevlid Gecesi ise iki rekat namaz kılmak yaygın bir uygulamadır.

REBİÜLEVVEL NAMAZI NASIL KILINIR?

Rebiülevvel namazı, akşam namazından sonra iki rekat olarak kılınır. Her rekatta, Fatiha suresinden sonra üç kez İhlas suresi okunur.

Namazın bitiminde, İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e 100 defa şu şekilde salavat-ı şerife getirilir:

"Ey Allah! Efendimiz Muhammed’e ve onun âline rahmetinle salat eyle, bereket ihsan eyle, selamet ver. Ey acıyanların en merhametlisi, dualarımızı kabul eyle."

Rebiülevvel ayının 3. günü için tavsiye edilen namaz ise 4 rekattır. Bu namazda, her rekatta Fatiha suresinden sonra bir kez Ayet-el Kürsi okunur. Namazın ardından üçer kez Taha ve Yasin sureleri okunur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler