Roblox kapatıldı mı? Hangi ülkelerde yasak, ne zaman açılır? Neden açılmıyor 2024

Roblox'a erişim engeli getirilirken, kullanıcılar çeşitli araştırmalarda bulunuyor. Detaylar haberimizde.

Roblox kapatıldı mı? Hangi ülkelerde yasak, ne zaman açılır? Neden açılmıyor 2024

Roblox'un kapatılıp kapatılmadığı, çöktüğü veya neden erişilemediği soruları kullanıcılar tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. Çevrimiçi bir oyun platformu olan Roblox'a giriş yapamayan kullanıcılar, "Roblox kapatıldı mı?" ve "Neden açılmıyor?" sorularına yanıt arıyor. Peki, Roblox'a erişim engeli mi getirildi, neden açılmıyor?

Roblox'a erişim engelinin olup olmadığı ve neden açılmadığı konuları kullanıcılar tarafından araştırılıyor. 2004 yılında David Baszucki ve Erik Cassel tarafından kurulan ve 2006'da piyasaya sürülen bu platform, kullanıcıların Lua programlama dilinde kodladığı birçok farklı türde oyuna ev sahipliği yapmaktadır. 2010'ların sonlarına doğru hızla büyüyen bu oyun platformu, alınan son kararla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından engellendi. Peki, Roblox nedir ve neden açılmıyor?

ROBLOX'A ERİŞİM ENGELİ Mİ GETİRİLDİ, NEDEN AÇILMIYOR?

Dünya genelinde 15 milyondan fazla oyuncunun kayıtlı olduğu Roblox'a BTK tarafından erişim engeli getirildi. BTK’nın sitesinde yer alan bilgiye göre oyuncu platformu Roblox’a erişim engellendi.

BTK'DAN ROBLOX AÇIKLAMASI

BTK'nın resmi sitesinde yer alan bilgiye göre, "roblo, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir" ifadeleri yer aldı.

ROBLOX NEDİR?

Roblox, oyuncuların kendi deneyimlerini ve modellerini oluşturmalarına olanak tanıyan bir platformdur. Bu deneyimler diğer kullanıcılar tarafından oynanabilir ve diğer oyuncuların oluşturduğu modeller deneyimlerde kullanılabilir. Deneyimler, Lua programlama dili kullanılarak kodlanmıştır.

Kullanıcılar ayrıca, deneyim içi tek seferlik satın alma işlemleri olan "gamepasses" ve birden fazla kez satın alınabilen "geliştirici ürünleri" oluşturabilirler. Bu satın alımlardan elde edilen gelirin %70'i kullanıcıya, kalan %30 ise Roblox'a gider. Roblox Studio ile üretilen deneyimlerin çoğu çocuklar tarafından geliştirilmekte olup, yılda toplam 20 milyon oyun üretilmektedir.

PLATFORMDA SANAL PARA BİRİMİ OLARAK KULLANILAN ROBUX

Roblox, oyuncuların sanal karakterlerini kişiselleştirmek için kullanılabilecek sanal ögeler satın almalarına, satmalarına ve oluşturmalarına olanak tanır. Kıyafetler herkes tarafından satın alınabilir, ancak yalnızca premium üyeler kıyafetleri satabilir. Sınırlı sürüm statüsüne sahip ürünler de yalnızca premium üyeler arasında takas edilebilir veya satılabilir.

Robux, oyuncuların çeşitli ögeleri satın almasına izin veren sanal para birimidir. Oyuncular, Robux'u gerçek para birimi ile satın alabilir, premium üyeliğe sahip olanlara verilen düzenli bir maaştan veya Roblox'ta sanal içerik üreterek ve satarak diğer oyunculardan edinebilirler. Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin satışı yoluyla elde edilen Robux, Developer Exchange sistemi aracılığıyla gerçek para birimine dönüştürülebilir. İnternet üzerinde ücretsiz Robux verdiğini iddia eden çeşitli dolandırıcılık amaçlı web siteleri de bulunmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler