SGK çalışan annelere müjde! 12 ay boyunca 325 euro ödeme yapılacak

SGK, AB tarafından desteklenen bir projeye istinaden 0-36 ay arasında çocuğu bulunduğu için iş dünyasından geri kalma ihtimaline karşı, çalışan anneleri destekleyecek. Bu kapsamda anne ve bakıcılara 12 ay süre boyunca 325 euro ödenecek. İşte, detaylar...

SGK çalışan annelere müjde! 12 ay boyunca 325 euro ödeme yapılacak

SGK, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazı için çalışmalara başladı. Avrupa Birliği tarafından desteklenen projede, çalışan annelerin iş hayatından uzak kalmaması amaçlanıyor. Bu kapsamda SGK, belirleyeceği 7 bin kişiye, 12 ay boyunca 325 euro destek verecek. İşte, detaylar....

AMACI NEDİR?

AB'nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin, desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

DESTEK KİMLERE VERİLECEK?

Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca uygulanacak projeyle, çalışan annelere ayda 325 avro destek verilecek.

Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikinin de hedeflendiği projeden, 3 bin 500'ü anne ve 3 bin 500'ü bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadın faydalanacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem