SGK prim borcu yasal takip! Telefonlara SMS gönderildi: Prim borcu neden olur, neden çıkar? Nedir, ne demek, sildirme...

SGK'dan çok sayıda kişiye SMS ile bilgilendirme yapıldı.

SGK prim borcu yasal takip! Telefonlara SMS gönderildi: Prim borcu neden olur, neden çıkar? Nedir, ne demek, sildirme...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), binlerce kişinin cep telefonlarına kısa mesaj gönderdi. Bu mesajlarda, SGK prim borcu ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan kişilere yönelik yasal takip uyarısı yapıldı. Borcunu ödemeyen kişilere yasal işlem başlatılacağı bildirildi.

Gece yarısından itibaren otomatik olarak gönderilen mesajlarda, sigortalılara şu bilgilere yer verildi:

"Değerli sigortalımız, Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-Devlet üzerinden sorgulayabilir ve ödeme işlemlerini e-Devlet veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Borcunuzu ödediyseniz bu mesajı dikkate almayınız."

Ekonomik zorluklar yaşayan birçok vatandaş, bu mesajlar karşısında şaşkınlık ve tepki gösterdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı da vergi borçlarının tahsilatını hızlandırmak amacıyla sıkı bir denetim sürecine girdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler