Sivil trafik polisleri geliyor !
İçişleri Bakanı Muammer Güler’in talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte verilen kayıpları en aza indirmek için düğmeye bastı.Bugün gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre araştırma yapan emniyet ölümlü, yaralanmalı kazaların en çok; aşırı hız,
İçişleri Bakanı Muammer Güler’in talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte verilen kayıpları en aza indirmek için düğmeye bastı.
Bugün gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre araştırma yapan emniyet ölümlü, yaralanmalı kazaların en çok; aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlalinden kaynaklandığını tespit etti. Bunun üzerine trafik kazalarının yoğun görüldüğü; Kocaeli-İstanbul, Ankara-Kırıkkale, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Bolu, Düzce ve Eskişehir gibi şehirlerarası yollara dönük özel denetim programı hazırlandı.
SEYİR HALİNDE HIZ TAKİBİ
Tedbir programına göre, trafik ışıklarına müdahale edilerek akış sağlanabilecek. Otoyol ve bölünmüş yollarda radarlı hız denetimlerine ağırlık verilecek. Ayrıca, seyir halinde de hız denetimi yapılacak. Araçlar durdurulmadan da plakasına cezai işlem uygulanabilecek. Sürücüler üzerinde, ‘yakalanma riski’ algısını artırmak amacıyla, sivil giyimli polisler hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, seyir halinde telefonla konuşmak gibi ihlalleri ekiplere bildirecek. Emniyet kemeri, araçların ışık donanımları kontrol edilecek. İhlal durumunda anında ceza yazılacak.
TÜM EKİPLER ALARMA GEÇTİ
Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına kısa süre kala şehirler arası yollarda artacak araç trafiğine karşı başta trafikçiler olmak üzere tüm polis ekipleri alarma geçirilecek. Tatilcilerin dönüş güzergahında aşırı yoğun olan yollarda havadan kontrol yapılacak. İhtiyaç halinde denetimlerde polis helikopterleri görevlendirilecek. Kural ihlali yapan sürücü havadan tespit edilecek. Yoğun yollarda TIR, kamyon ve tanker gibi ağır tonajlı araçlar bir süre bekletilecek. Otobüsler de sıkıdenetime tabi tutulacak.
SÜRÜCÜLERE YORGUNLUK KONTROLÜ
Uykusuzluk ve yorgunluğun yoğunlaştığı sabah ve akşam saatleri için özel önlem planlandı. Güneşin de etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği 04.30-06.30 ile akşam üzeri 18.00- 20.00 saatleri arasında sürücüler uyku denetimine tabi tutulacak.
Yorgun sürücüler, kısa süreli araçtan indirilecek. Bu sayede araç içindeki havanın değişmesi ve sürücünün hareket ederek kan dolaşımının normale dönmesi sağlanacak. Yorgunluk, uykusuzluk tespit edilen sürücüler, Bölge Trafik İstasyonları’nda dinlendirilecek. Dinlenme süresini ihlal eden ticari araç sürücülerinin taşıt kullanmasına izin verilmeyecek.