Sofyan Amrabat Kimdir? Kaç Yaşında? Hangi Takımlarda Oynadı?

Sofyan Amrabat Kimdir? Kaç Yaşında? Hangi Takımlarda Oynadı? İşte detaylar...

Sofyan Amrabat Kimdir? Kaç Yaşında? Hangi Takımlarda Oynadı?

Sofyan Amrabat Kimdir? Kaç Yaşında? Hangi Takımlarda Oynadı? İşte tüm detaylar...

Sofyan Amrabat Kimdir?

Sofyan Amrabat, 21 Ağustos 1996'da Hollanda'nın Huizen kentinde doğmuş, orta saha pozisyonunda görev yapan Faslı millî futbolcudur. Fas millî takımı adına birçok uluslararası turnuvada boy göstermiş olan Amrabat, şu anda Premier Lig ekibi Manchester United'da kiralık olarak forma giymektedir.

Sofyan Amrabat Kaç Yaşında?

21 Ağustos 1996 doğumlu olan Sofyan Amrabat, 2024 yılı itibarıyla 28 yaşındadır. Futbol kariyerine genç yaşta Utrecht altyapısında başlayan Amrabat, yıllar içinde Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde forma giymiştir.

Sofyan Amrabat Hangi Takımlarda Oynadı?

Sofyan Amrabat, futbol kariyerine Utrecht altyapısında başladı ve A takıma Kasım 2014'te yükseldi. Utrecht formasıyla 54 maçta görev yaptıktan sonra, 2017 yılında Feyenoord'a transfer oldu. Feyenoord'da bir sezon oynadıktan sonra, Belçika'nın Club Brugge takımına katıldı.

2019 yılında Hellas Verona'ya kiralık olarak gönderilen Amrabat, başarılı performansıyla dikkat çekti ve Verona, oyuncunun bonservisini alarak hemen ardından Fiorentina'ya sattı. Fiorentina'da da etkili bir futbol sergileyen Amrabat, Eylül 2023'te Premier Lig devi Manchester United'a kiralık olarak transfer oldu.

Sofyan Amrabat'ın Milli Takım Kariyeri

Sofyan Amrabat, Fas millî takımı adına 2017 yılında ilk maçına çıktı. Fas'ı 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nda temsil eden Amrabat, millî takım formasıyla güçlü performanslar sergileyerek dikkat çekti. Ayrıca, Afrika Uluslar Kupası'nda da görev alan Amrabat, uluslararası düzeyde önemli bir oyuncu haline geldi.

Sofyan Amrabat'ın Özel Hayatı

Sofyan Amrabat, Fas kökenli bir ailenin çocuğu olarak Hollanda'da dünyaya geldi. Eski Fas millî futbolcusu Nordin Amrabat'ın küçük kardeşidir ve futbolculuk yetenekleriyle abisinin izinden gitmiştir. Sofyan Amrabat, kariyeri boyunca hem kulüp hem de millî takım düzeyinde gösterdiği başarılarla adından söz ettirmeyi başarmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler