Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada "Türkler gelip lokantamda çalışmak için iş istiyor. Ben de onlara diyorum ki 'ben yabancı çalıştırmıyorum'" diye video çeken kişinin Suriyeli değil Türk vatandaşı olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, videodaki kişinin O.A.D. isimli tiyatro oyuncusu bir Türk vatandaşı olduğu vurgulandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye'de yaşayan Suriyeli bir esnafa ait olduğu iddia edilen videonun, sosyal medyada dolaşıma girmesi üzerine harekete geçti. Merkezden yapılan açıklamada, videodaki kişinin Türk vatandaşı olduğu vurgulandı.
"TÜRKLER GELİP LOKANTAMDA ÇALIŞMAK İÇİN İŞ İSTİYOR"
Sosyal medyada yayılan videodaki şahıs, "Türkler gelip lokantamda çalışmak için iş istiyor. Ben de onlara diyorum ki ben yabancı çalıştırmıyorum" ifadelerini kullanmıştı.
İDDİALARA YALANLAMA GELDİ
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yayınlanan açıklamada videodaki kişinin Suriye vatandaşı değil Türk vatandaşı olduğu belirtilerek, "Türkiye'ye sığınan bir Suriyeli: Türkler gelip lokantamda çalışmak için iş istiyor. Ben de onlara diyorum ki, 'Ben yabancı çalıştırmıyorum.'" iddiasıyla paylaşılan görüntülerdeki şahıs, O.A.D. isimli tiyatro oyuncusu bir Türk vatandaşıdır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadelerini kullandı.
Suriyelilere düşmanlığın arka planında olan şeyleri görmek gerek.Amaç asla mültecilerle ilgili problemler değil.Amaç Türkler ile Suriyelileri düşman edip Suriye topraklarında Türk ordusunun istenmeyen ilan edilmesi ve oradan çekilmeye mecbur edilip pkk ve yandaşlarının ve tabi ki abd nin istediği gibi at oynatması.içerde birileri ne işimiz var orada diyerek başladı.Amaç hasıl olmayınca bu plana geçildi.Bunlar Suriyelilerin değil orada vatan için nöbet bekleyen Mehmetçiğin düşmanlarıdır.
Yanıtla (7) (0)doğru tespit
Yanıtla (1) (0)Bu provakatörü içeri tıkmak lazım. Bunlar yüzünden millet birbirine giriyor.
Yanıtla (0) (0)acik acik diyor ben Turk calistirmiyorum hukumetin isimi yani bu adi herifi sanunmak yaziklar olsun yaziklar
Yanıtla (1) (1)Haberi oku hemşerim.Adam lokantası olan suriyeli değil tiyatrocu Türk.Amacı provakasyon.Kimsenin kimseyi savunduğu yok.Okuduğunu anlamıyormusun..
Yanıtla (1) (0)o zaman ceza verin böyle saçma paylaşımlar yapıp milleti germesinin cezasını çeksin
Yanıtla (4) (0)Her duyduğumuza inanmamamak gerekiyor bunu biliyorduk da
Yanıtla (3) (0)şimdi her gördüğümüze de inanmamak gerektiğini öğrendik.