Taha Akgül Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında?

Milli güreşçi Taha Akgül Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında? İşte tüm detaylar...

Taha Akgül Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında?

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'yi güreş kategorisinde temsil eden "Taha Akgül Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında?" İşte kariyerine ve hayatına dair tüm detaylar...

Taha Akgül Kimdir?

Taha Akgül, 22 Kasım 1990 tarihinde Sivas'ta doğmuş Türk güreşçidir. Serbest stil 125 kiloda mücadele eden Akgül, Ankara ASKİ Spor Kulübü bünyesinde kariyerini sürdürmektedir. 3 kez dünya ve 11 kez Avrupa şampiyonu olan sporcu, 2016 Yaz Olimpiyatlarında altın ve 2020 Yaz Olimpiyatlarında bronz madalya kazanmıştır. 2016 yılından bu yana Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sporcu Komisyonu başkanlığı yapmaktadır.

Taha Akgül'ün Eğitim ve Erken Yaşamı

Taha Akgül, 1990 yılında Sivas'ta doğdu. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi beden eğitimi bölümü mezunu olan Akgül, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nden de yüksek lisans yapmıştır. Şu anda Ankara ASKİ Spor Kulübü'nün sporcusudur.

Taha Akgül’ün Uluslararası Başarıları

Taha Akgül, uluslararası arenada birçok başarıya imza atmıştır. 10 kez Avrupa, 3 kez Dünya ve 1 kez de Olimpiyat şampiyonu olan Akgül, 10 kez Avrupa Şampiyonu olarak serbest güreş tarihinde rekor kırmıştır.

2012 Yılı Başarıları: Taha Akgül Hangi Turnuvalarda Madalya Kazandı?

2012 yılında 40. kez düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda altın madalya kazanan Akgül, Mart 2012'de Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 120 kg serbest kategoride altın madalya elde etti. Aynı yıl, 2012 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına yarıştı.

Taha Akgül’ün 2014 Yılı Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu

2014 yılında Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 125 kg serbest dalında altın madalyanın sahibi olan Akgül, aynı yıl Özbekistan'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda İranlı rakibini mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.

Taha Akgül'ün 2015 Yılı Başarıları: Hangi Madalyaları Kazandı?

Akgül, 2015 Avrupa Oyunları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazandı. Aynı yıl Las Vegas'ta düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 125 kg serbest kategorisinde ikinci dünya şampiyonluğunu elde etti.

Taha Akgül’ün 2016 Yaz Olimpiyatları’ndaki Performansı

2016 Yaz Olimpiyatları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Akgül, Türkiye adına altın madalyaya ulaşan ilk sporcu oldu. Bu başarı, onun kariyerindeki en önemli dönüm noktalarından biridir.

Taha Akgül'ün 2017 Yılı Avrupa Şampiyonluğu

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde gerçekleşen 2017 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda altın madalya kazandı.

Taha Akgül’ün 2020 Tokyo Olimpiyatları’ndaki Başarısı

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda erkekler serbest 125 kiloda bronz madalya kazandı. İlk turda Ganalı rakibini yendikten sonra çeyrek finalde Amerikalı rakibine mağlup olan Akgül, bronz madalya için repesaj maçlarında başarılı olarak madalyayı kazandı.

Taha Akgül’ün 2021 Dünya Şampiyonası’ndaki Bronz Madalyası

2021 Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu. Yarı finalde İranlı rakibine mağlup olduktan sonra bronz madalya maçında Amerikalı rakibini yenerek üçüncülüğü elde etti.

Taha Akgül'ün 2022 Yılı Başarıları: Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu

2022 yılında Yaşar Doğu Turnuvası'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Akgül, aynı yıl Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 9. Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda üçüncü kez dünya şampiyonu oldu ve Dünya Güreş Birliği tarafından yılın güreşçisi seçildi.

Taha Akgül’ün 2023 Yılı Avrupa ve Dünya Şampiyonası’ndaki Başarıları

Hırvatistan'da düzenlenen 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 10. kez Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül, Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Bu başarılar, onun güreş kariyerindeki üstün performansını bir kez daha kanıtlamaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler