Terör ateşi yine yaktı 7 şehit

Türkiye’nin Kuzey Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde önceki gece bir grup PKK’lı terörist, Kavşak-Uzundere arasında yer alan ve ilçe merkezine 30 kilometre mesafedeki Hantepe’de konuşlu askeri birliğe sızma girişiminde bulundu. Askerlerin anında müdahale

Terör ateşi yine yaktı 7 şehit

Türkiye’nin Kuzey Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde önceki gece bir grup PKK’lı terörist, Kavşak-Uzundere arasında yer alan ve ilçe merkezine 30 kilometre mesafedeki Hantepe’de konuşlu askeri birliğe sızma girişiminde bulundu. Askerlerin anında müdahale etmesiyle çatışma çıktı. Bölgeye takviye komandolar gönderilirken, saat 02.00 sıralarında başlayan çatışma aralıklarla sabah saatlerine kadar sürdü.

Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında Piyade Üsteğmen Çetin Aylar, piyade uzman çavuşlar Mesut Keklikçi, Turgay Yılmaz, Ayhan Say, piyade uzman onbaşı Samet Yılmaz, onbaşı Hakan Yutkun şehit oldu, 9 asker yaralandı. Yaralılar helikopterle Hakkari Asker Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.

Çatışmanın haber alınmasıyla bölgeye çok sayıda özel eğitimli komandolar sevk edilirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Gece helikopter seferleriyle başlayan hava haraketliliği dün gün boyu devam etti. Otluca Köyü’nde bulunan Dağ ve Komando Tugay’ından kalkan helikopterlerle, PKK’lı grupların peşine düşen güvenlik güçlerine sevkiyat yaptığı belirtildi.

Dün öğle saatlerinde savaş uçakları da sınır bölgesinde uçuş yaptı.

Bir şehit de Van’da

Van’ın Gürpınar ilçesi Akdoğu köyü kırsalında intikal halindeki askeri birliğe PKK’lı teöristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu jandarma çavuş 20 yaşındaki Serdar Yeşilyurt oldu. Saldırıya anında karşılık verilirken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de helikopterler desteğinde bölgede operasyon başlatıldı.

asker.jpg

asker_1.jpg

Liderlerden başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: “Hakkari Çukurca üst bölgesinde teröristlerle mücadeleye giren 6 askerimiz şehit olmuştur. Kendilerine Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum.”  n Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’a gönderdiği başsağlığı telgrafında üzüntülerini bildirdi ve yaralı askerler için acil şifa dileğinde bulundu. n CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:  (Başbuğ’a başsağlığı telgrafı gönderdi) “Ulusal birliğimiz ve kardeşliğimiz için terör örgütünün saldırılarına canı ve kanı pahasına karşı koyan Mehmetçiklerimizden 6’sının şehit olduğunu üzüntü ile öğrendim. Şehitlerimize rahmet, aileleriyle, Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim.” n DSP lideri Masum Türker: “Hükümet artık terörle mücadele tedbirlerini dosyadan çıkarsın ve ne yapılacaksa yapılsın, kan akmasın. Artık şehit vermek istemiyoruz.” n SP lideri  Numan Kurtulmuş: “Kirli terör siyaseti ile ülkemiz üzerinde karanlık emellerini gerçekleştirmek isteyen hain güçler hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaktır.” n Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon ve Bursaspor kulüpleri de ayrı ayrı yaptıkları yazılı açıklamalarda saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler