THY'den açıklama! "Teknik aksaklık büyük ölçüde giderildi"

Küresel bir yazılım arızası nedeniyle birçok havalimanında uçuşlar durduruldu. Türk Hava Yolları (THY), gün içinde toplam 84 seferini iptal ederken, teknik aksaklıkların büyük ölçüde giderildiğini açıkladı.

THY'den açıklama! "Teknik aksaklık büyük ölçüde giderildi"

Dünya genelinde yazılım sisteminde yaşanan aksaklık nedeniyle birçok havalimanında uçuşlar durduruldu. Bu kapsamda Türk Hava Yolları (THY) iç ve dış hatlarda toplam 84 seferini iptal etti. THY, teknik aksaklıkların büyük ölçüde giderildiğini belirterek yolcularına ilave haklar tanıyacağını duyurdu.

HAVAYOLLARINDA UÇUŞLAR DURDU

Siber güvenlik firması Crowdstrike'ın yazılımındaki sorun nedeniyle havayolu şirketleri başta olmak üzere bankacılık ve acil durum hizmetleri gibi birçok sektör olumsuz etkilendi. Küresel çapta hızla yayılan bu sıkıntı, birçok havayolu şirketini zora soktu ve sistemlerini durma noktasına getirdi.

İPTAL EDİLEN UÇUŞLAR VE İSTANBUL HAVALİMANI

Dünya genelinde binden fazla uçuş iptal edilirken, İstanbul Havalimanı bu süreçten en az etkilenen havalimanlarından biri oldu. THY, gün içinde toplam 84 seferini iptal etti ve iptal edilen seferlerin yolcularına ek haklar tanıyacağını duyurdu.

THY: TEKNİK AKSAKLIK BÜYÜK ÖLÇÜDE GİDERİLDİ

THY'den yapılan açıklamada, "Küresel çapta yaşanan teknik aksaklık büyük ölçüde giderilmiştir. Tüm birimlerimiz, operasyonlarımızın normal seyrine dönmesi için hız kesmeden çalışmalarına devam etmektedir. Uçuşlarınız ile ilgili değişiklik ve iade işlemlerinizi web sitemiz veya mobil uygulamamız üzerinden yapabilirsiniz" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler