Ticaret Bakanlığı'ndan ekmek zammı açıklaması!

Ticaret Bakanlığı'ndan ekmek zammı ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı.
Ticaret Bakanlığı'ndan ekmek zammı açıklaması!

Ticaret Bakanlığı, ekmekte haksız fiyat artışına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz." denildi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

"Vatandaşlarımızın temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerinde yapılacak spekülatif fiyat hareketleri toplumun genel refahını doğrudan etkilemektedir. Bu bağlamda, piyasaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifeleri, Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından yürürlüğe konulmaktadır. Fiyat tarifeleri, ekmeğin azami satış fiyatı üzerinden belirlenmekte olup, belirlenen bu tarifelerin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar konusunda şikayetler alındığı zaman gerekli denetlemeler Ticaret Bakanlığı denetleme ekipleri tarafından hemen yapılmaktadır.

Fahiş fiyat uygulamaları olarak tespit edilen denetim sonuçları, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından "Haksız Fiyat Artışı" olarak değerlendirilmekte, ve gerekli idari para cezaları uygulamaya konulmaktadır. Bu çerçevede, İstanbul başta olmak üzere 81 ilimizde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışını yapan işyerlerine 100.000 TL'den 1.000.000 TL'ye varan tutarlarda idari para cezaları uygulanmaktadır. Bu doğrultuda, halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz. Ticaret Bakanlığı olarak, çalışmalarımızı titizlikle yürütmekte, ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbiri almaktayız."

Kaynak:HaberGlobal

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
  • celal / 07 Ekim 2024 14:29

    fırıncılar ekmeğın gramajını düşürürler ekmeğe zam yapmadık derler. geçen dönemlere olduğu gıbı kımsede sesını çıkarmaz

    Yanıtla (0) (0)
  • NDedi / 07 Ekim 2024 13:02

    adam yol yaptı tünel yaptı köprü yaptı diyenler hayatında belkide o köprüden tünelden yoldan geçmeyenler bunları söylüyorlardı.
    ekmek simit hesabı yapanlar buyursun yiyebiliyorsa yesinler.ülkemizde kölelik düzeni sistematik olarak hayata geçirilmiştir.

    Yanıtla (2) (0)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir