Toplu görüşmelerde tartışma

Toplu görüşmeler öncesi bir açıklama yapan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, sendika temsilcilerine söz hakkı vermeyince tartışma yaşandı. Daha sonra Bakan Yazıcı, görüşmeler öncesi sendika temsilcilerinin tek tek açıklama yapmasını kararlaştırdı. KESK Başkanı

Toplu görüşmelerde tartışma
Toplu görüşmeler öncesi bir açıklama yapan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, sendika temsilcilerine söz hakkı vermeyince tartışma yaşandı. Daha sonra Bakan Yazıcı, görüşmeler öncesi sendika temsilcilerinin tek tek açıklama yapmasını kararlaştırdı.

KESK Başkanı Sami Evren, Bakan Yazıcı'nın da yer aldığı masanın bir meşruiyetinin olmadığını, çünkü son sözü Bakanlar Kurulu'nun söyleceğini ifade etti. Evren, sözleşme masası kurulmazsa 30 Ağustos'ta geniş katılımlı bir genel greve gideceklerini belirtti.
KESK Başkanı Sami Evren, görüşmelerin kamu çalışanlarına bir faydası olmayacağını belirterek, İşsizlik Fonu'nun kullanılmasına tepki gösterdi.

Evren'in "Masayı meşru bulmuyorum" şeklindeki açıklamalarına Bakan Yazıcı, tepki göstererek, "Masa meşru diyemezseniz, burada devletin temsilcileri bulunuyor. Lütfen bu zemini önemseyelim" dedi.

Kamusen Başkanı Bircan Akyıldız ise 20 milyon kişinin bu sürecin sonunu sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

ANLAŞMA OLMAZSA UZLAŞTIRMA KURULU'NA GİDİLECEK

Toplu görüşmeler, kamu görevlileri için uygulanacak katsayı ve göstergeler, aylık ve ücretler, her türlü zam ve tazminatlar, fazla çalışma ücretleri, harcırah, ikramiye, lojman tazminatı, doğum, ölüm ve aile yardımı ödenekleri, tedavi yardımı ve cenaze giderleri, yiyecek ve giyecek yardımlarıyla bu mahiyetteki diğer etkinlik ve verimlilik artırıcı yardımları kapsayacak.

Yasaya göre, 15 gün içinde sonuçlanması gereken toplu görüşmelerde anlaşmaya varılması durumunda mutabakat metni imzalanarak Bakanlar Kuruluna sunulacak.

Anlaşmazlık durumunda ise uyuşmazlık tutanağı tutulacak ve Yüksek Hakem Kurulu Başkanı ve 4 öğretim görevlisinden oluşan Uzlaştırma Kurulu devreye girecek. Kurulun 5 gün içinde vereceği karara tarafların katılması durumunda, sonuç mutabakat metni olarak Bakanlar Kurulu'na sunulacak.

Uzlaştırma Kurulu kararına tarafların katılmaması durumunda ise anlaşma ve anlaşmazlık konularının tümü Bakanlar Kuruluna gönderilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler