Trabzon İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Nerelerde Görev Yaptı?

Trabzon yeni İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın oldu.

Trabzon İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Nerelerde Görev Yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yeni atamalar resmi Gazete’de yayınlandı. Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda değişim yaşandı.İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Mustafa Erdem Personel Başkanlı olarak atanırken yerine Nevşehir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın atandı.

Bu gelişmenin ardından "Trabzon İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Nerelerde görev yaptı?" soruları araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar....

Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın Kimdir?

Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, 1971 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Askeri kariyerine 1989 yılında Maltepe Askeri Lisesi'nden, 1993 yılında ise Kara Harp Okulu'ndan Teğmen rütbesi ile mezun olarak başlamıştır. Eğitimini Tuzla Piyade Okulu ve Foça Jandarma Komando Okulu'nda tamamlayan Yakın, bu süreçte askeri alanda çeşitli eğitimler almıştır.

Bahittin Murat Yakın'ın Görev Yaptığı Yerler

Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, kariyeri boyunca Türkiye'nin farklı bölgelerinde önemli görevlerde bulunmuştur. 1994-1996 yılları arasında Van Çatak Jandarma Komando Tim ve Bölük Komutanlığı görevinde bulunarak, zor şartlar altında görev yapma tecrübesi kazanmıştır. Ardından, 1996-1999 yılları arasında Kastamonu Taşköprü İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev almıştır.

1999-2002 yılları arasında Bitlis Güroymak Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı görevini yürütmüş olan Yakın, 2002-2006 yılları arasında İstanbul Eyüp İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapmıştır. 2006-2007 yılları arasında İstanbul 3. Kolordu Komutanlığı'nda İstihbarat Subayı olarak görev yapmıştır.

Üst Subay Olarak Görevleri

Bahittin Murat Yakın, üst subay olarak da birçok kritik görevde bulunmuştur. 2007-2009 yılları arasında Giresun Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı, 2009-2011 yılları arasında Hakkari/Derecik 2. Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nda Harekat, Eğitim ve İKK Kısım Amiri olarak görev almıştır. 2011-2015 yılları arasında Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nda Harekat, Eğitim Şube Müdürlüğü, 2015-2017 yılları arasında Batman İl Jandarma Komutan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

2017-2019 yılları arasında Giresun İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan Yakın, 2019-2021 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Son olarak, 2021 yılında Cumhurbaşkanlığının kararı ile Nevşehir İl Jandarma Komutanı olarak atanmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler