Trabzon önemli toplantıya ev sahipliği yapacak

Trabzon’da Bitkisel İlaç Hammaddeleri toplantısı yapılacak.

Trabzon önemli toplantıya ev sahipliği yapacak

Trabzon’da 31 Ağustos – 5 Eylül 2016 tarihleri arasında 22. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı (BİHAT 2016) yapılacak. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bölgenin zengin bitki varlığının değerlendirileceği çalışmaların yapılacağı Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nin temelinin atılacağı günlerde Trabzon’un böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.
 
Toplantıyla ilgili bilgi vermek üzere TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret eden KTÜ Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi ve toplantı başkanı Prof. Dr. Ufuk Özgen, mutlu ve nitelikli bir yaşam sürdürmenin yolunun sağlıklı olmaktan, sağlıklı olmanın yolunun ise sağlıklıyken onu korumaktan ya da sağlık sorunları ile karşılaşıldığı durumlarda, genellikle ilaç tedavisinden geçtiğini belirterek, “Gerek sağlıklı bir yaşam sürdürmekte, gerekse ilaçla tedavilerde bitkisel ilaç hammaddelerinin önemi büyüktür. Bitkilerin, insan hayatının vazgeçilmez ve ertelenemez bir ihtiyacı olan ilacın önemli kaynaklarından birini oluşturduğu bilinen bir gerçektir” dedi.
 
Toplantının ana temasının tohumdan bitkisel ilaca kadar Türkiye’deki tıbbi bitkilerin standardizasyonunun sağlanması olduğunu belirten Prof. Dr. Ufuk Özgen, “Bunun yanında, bitkiler ve bitkilerden elden edilen ilaç hammaddeleri üzerinde yapılan kimyasal, biyolojik aktivite, tıbbi bitki kültürü, morfolojik, anatomik, kültürel ve yasal çalışmalar da toplantının diğer konularını oluşturacaktır. Toplantıda, bitkisel ilaç hammaddeleri ile ilgili bilgileri ve güncel gelişmeleri bir kez daha gözden geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
 
HACISALİHOĞLU: BİYOTEKNOLOJİ MERKEZİNE ÖNEM VERİYORUZ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, böylesine önemli bir toplantının Trabzon’da düzenleniyor olmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi:
 
“En önemli projelerimizden biri Teknokent’te temelini bu ay içinde atacağımız Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’dir. Bölgemizde zengin bir flora bulunuyor. Odun dışı 3 bin 500’e yakın orman ürününün bu merkezde geliştirilmesi suretiyle ticarileşmesini ve uluslararası standartlara uygun hale getirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. İlk etapta bitkilerin özütünden başlamak suretiyle daha ileri aşamada ilaç sanayinde kullanılmak üzere adım adım çalışmaları yapacağız. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı bizim üzerinde çalıştığımız bu konunun da özünü oluşturuyor. Çok yararlı bir toplantı olmasını arzu ediyorum. TTSO olarak her türlü desteği de vermeye hazırız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler