Trabzon'a yeni merkez için imzalar atıldı

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi Projesi Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalandı.    DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu tarafında imzalanan güdümlü projen

Trabzon'a yeni merkez için imzalar atıldı
Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi Projesi Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalandı. 
 
DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu tarafında imzalanan güdümlü projenin ön hazırlıklarının tamamlanmasının ardından projeye başlanıldı.
 
Protokol imza töreninde konuşan TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Teknokent alanında planlanan projenin daha önce DOKA yönetim Kurulu’nda görüşülüp onaylanmasının ardından hazırlıkların tamamlanarak protokolün imza aşamasının geçildiğini söyledi. Hacısalihoğlu, “İmzaladığımız protokol Trabzon’da kurmayı planladığımız inovasyon merkezi ile ilgili alt yapı planlamalarının hazırlanması projesidir. Bu doğrultuda geleceğe dönük özellikle yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesine yönelik alt yapıyı kurma hedefindeyiz. Teknolojik makine ve ekipmanlarla teknolojik ürünler üretebilecek tesisleri kurmaya ve bir taraftan üniversite işbirliği ile üniversite mezunlarının önünü açmaya yönelik bir kuluçka merkezi oluşturmaya yönelik bir projedir. Bu projenin detayında yeni nesli yeni teknolojik ürünlere yönlendirmek ve bir taraftan da katma değeri yüksek olan ürünleri üretmeye geçiş doğrultusunda bakanlığımızın ve hükümetimizin atmış olduğu adımlara destek projesidir diyebiliriz“ dedi.
 
 
Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi’nin şehir için hatta bölge için önemli bir proje olduğunun altını çizen DOKA Genel sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, projenin 5 milyon bütçeli bir proje olduğunu hatırlattı. Kaldırım, “Türkiye’de benzeri olmayan bir proje bu şekilde uygulanmış olacak. Hem biyoteknolojiyi hem inovasyonu hem de AR-Ge’yi bir araya getirecek olan iş alanlarında yeni olan bir proje” diye konuştu.
 
Kaldırım, ülkemizin dönüşüm programlarına baktığımız zaman yüksek teknolojiye geçme katma değer üretme ve bunun içinde de biyoteknoloji ve inovasyon önemli bir yer edindiğini dile getirdi.
 
Kaldırım, şöyle konuştu: “Bölge merkezi olarak Trabzon’un 3 yıl öncesinden başlaması ufuk açıcı ve yön belirleyici oldu. Meclisten Ar-Ge projelerinin desteklenmesiyle ilgili yeni bir kanun çıktı. Bu kanunda bu tür alt yapıların gelişmesine yönelik projelerin desteklenmesi yer alıyor. Hem ulusal politikaların ve stratejilerin doğrultusunda bir çalışma olduğunu düşünüyoruz hem de Türkiye’nin ve bölgenin biraz daha katma değere yönelmesi noktasında ciddi katkı yapacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler