TSK'dan nokta operasyon! 21 terörist hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı Irak’ın kuzeyinde düzenlenen hava harekatı ile 21 terörist hedefin imha edildiğini açıkladı.

TSK'dan nokta operasyon! 21 terörist hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Irak’ın kuzeyinde 21 terörist hedefin imha edildiği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 9 Eylül 2024 tarihinde PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek amacıyla Irak'ın kuzeyine yönelik kapsamlı bir hava harekâtı gerçekleştirdi açıklandı.

Açıklamaya göre operasyon kapsamında Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terörist hedefler vuruldu.

Yapılan açıklamada,

“Harekâtın amacı, PKK/KCK terör örgütünün Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak olarak açıklandı.

Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda gerçekleştirilen harekât, terör örgütünün kullandığı mağara, sığınak ve barınaklardan oluşan 21 hedefi imha etti.” ifadelerine yer verildi.

TSK tarafından yapılan açıklamada, harekâtta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Bölücü terör örgütüne ağır darbe vurulan operasyon sırasında, özellikle sorumlu düzeyde teröristlerin hedef alındığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler