Ümit Özlale Kimdir?

Ümit Özlale Kimdir? İşte detaylar...

Ümit Özlale Kimdir?

Ümit Özlale, sosyal medya kullanıcılarının merak ettiği ve araştırdığı isimler arasında yer almaya başladı. İYİ Parti'den istifa ettiğini açıklayan Özlale'nin hayatı ve kariyeri hakkında detaylar ise büyük ilgi görüyor. Peki, Ümit Özlale kimdir? İşte, Ümit Özlale'nin hayatına dair bilgiler...

Erken Yaşam ve Eğitim

Ümit Özlale, 28 Nisan 1972'de Almanya'da doğdu. Almanya'ya işçi olarak gitmiş Girit Türkü bir ailenin çocuğu olan Özlale, ortaokul eğitimini 1987 yılına kadar Bornova Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Liseyi ise İzmir Fen Lisesi'nde okudu.

Lisans eğitimini 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünde tamamlayan Özlale, yüksek lisansını 1998 yılında ABD'deki Boston College'da, doktorasını ise 2001 yılında aynı üniversitede tamamladı.

Akademik Kariyer

2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlayan Özlale, 2006 yılında doçent, 2011 yılında profesör unvanını aldı. 2009'dan 2013 yılına kadar TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde, 2013 yılından itibaren ise Özyeğin Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi. Şu anda Harvard Summer School'da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir.

Profesyonel Kariyer ve Danışmanlık

2015 yılında akademisyenler tarafından kurulan danışmanlık şirketi Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL)'in kurucu ortağıdır. Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğünde danışman olarak çalışmış, ayrıca Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürütmüştür.

Siyasi Kariyer

Ümit Özlale, Şubat 2024'te İYİ Parti'ye katılarak Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini üstlendi. İYİ Parti'de Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev aldı ve 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili seçildi. 6 Eylül 2023'te, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özlale'nin 2024 yerel seçimlerinde İzmir büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

Son olarak, 2024 yılında İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurarak kamuoyunun dikkatini üzerine çeken Ümit Özlale, siyasi kariyerindeki bu önemli kararla gündemde yerini aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler