Üniversiteye kayıt nasıl yapılır? Üni kayıtları ne zaman? Bugün başladı mı? E-kayıt bulunamadı ne demek?

Üniversiteye kayıtlar başladı. Kayıt işlemlerine dair detaylar haberimizde.

Üniversiteye kayıt nasıl yapılır? Üni kayıtları ne zaman? Bugün başladı mı? E-kayıt bulunamadı ne demek?

YKS tercihleri sonucunda bir programa kaydolmaya hak kazanan 987 bin 388 aday için tercih dönemi bugün başlıyor. Adaylar, e-kayıtlarını 23 Ağustos'a kadar "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Bu yıl 8-9 Haziran'da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın yerleştirme sonuçları geçtiğimiz Salı günü açıklandı. Tercih sonuçlarına göre bir programa kaydolmaya hak kazanan 987 bin 388 aday için kayıt süreci başlıyor.

Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Aynı gün başlayacak olan elektronik kayıtlar ise 21 Ağustos'ta sona erecek. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar hesaplanacak ve ek yerleştirme takvimi açıklanacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Yerleşen adaylar, e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayıt, öğrenciler için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.

Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (örneğin sağlık raporu isteyen programlar) dahil edilmeyecektir. Sağlık raporu gibi belgelerin gerektiği programlara yerleşen öğrencilerin, açıklanan tarihler arasında gerekli belgelerle ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurmaları gerekmektedir.

Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler, elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurulan tarihlerde ders kaydına geleceklerdir. Duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapılabilecektir.

ÜNİVERSİTE E-KAYIT NASIL YAPILIR?

e-Kayıt yaptırmak isteyenler, YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden işlem yapabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler