Üniversiteye yerleşen biri ek tercih yapabilir mi? Ek tercih neye göre yapılır, kimler yapabilir? YKS ek tercih

YSK tercih sonuçları açıklanırken, gözler ek tercihlere çevrildi. Birçok aday ek tercih ile ilgili araştırmalarda bulunuyor. Detaylar haberimizde.

Üniversiteye yerleşen biri ek tercih yapabilir mi? Ek tercih neye göre yapılır, kimler yapabilir? YKS ek tercih

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinden açıklandı.

ÖSYM'nin açıklamasına göre, 2024-YKS sonuçlarına göre adayların yaptıkları tercihlere göre yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden öğrenebilirler. Ayrıca, Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19 Ağustos-23 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecekken, elektronik kayıtlar 19 Ağustos-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı olduğu üniversiteye belirtilen süre içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversitelerin duyurduğu belgeler ve tarihlere göre işlemlerini tamamlayacaklardır.

Üniversiteye yerleşenler ek tercih yapabilir mi?

Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar ek yerleştirmeden faydalanamayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler