Urfalı bunu da yaptı: İsot kolonyası

Şanlıurfa'da yemek kültürünün vazgeçilmezleri içerisinde yer alan ve her alanda kullanılan isotun şimdi de kolonyası çıktı.Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Haşimiye Meydanı'nda bir esans ustası, Urfa isotunu kozmetik ürünlerinde kullanmaya başladı. Şanlıurfa

Urfalı bunu da yaptı: İsot kolonyası

Şanlıurfa'da yemek kültürünün vazgeçilmezleri içerisinde yer alan ve her alanda kullanılan isotun şimdi de kolonyası çıktı.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Haşimiye Meydanı'nda bir esans ustası, Urfa isotunu kozmetik ürünlerinde kullanmaya başladı. Şanlıurfa tarihi çarşılar bölgesinde 20 yıldır esans ticareti yapan Ömer Vurmuş, isotlu kolonya üretti. İlk olarak Şanlıurfa'da dağıtım yapan Ömer Vurmuş, olumlu tepkilerin ardından şimdilerde Türkiye ve dünya pazarına açılmayı hedefliyor. Vurmuş, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da böyle bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. İsotlu dondurmanın ardından kolonyasının üretildiğini vurgulayan Vurmuş, "1965 yılından bu yana baba mesleğini sürdürüyorum. Kendimizi geliştirme adına ne yapabiliriz diye düşündüm çünkü esansın içinde büyüdüm. Şanlıurfa için neden biber kolonyası olmasın dedim. Malum biberli yani isotlu dondurma üretildi zaten sofralarda da tüketiyorduk. Ben de biberi kolonyada kullandım ve kısa sürede tanındı. Türkiye çapında da telefon aracılığıyla sipariş alıyorum. Amacım Türkiye pazarına ve Dünya pazarında açılmak. Devamında yeni çeşitlerimizle hem Urfa'nın sanayileşmesi bakımından hem de kendi işlerimizi geliştirme bakımından bir şeyler üretmeye çalışıyorum" dedi.

"HİÇBİR YÜZE VEYA CİLDE ZARAR VERMEZ"

İsotlu kolonyayı ilk duyanların endişeli yaklaştığını anlatan Vurmuş, "Biber kolonyası ilk döküldüğünde yakar mı diye bir korku oluyor. İnsanlar kolonyayı yüzüne direk süremiyor. Yüzüne kolonya sürünmek istemeyen müşterilere ise kendimiz önce yüzümüze sürüp daha sonra onların avuçlarına kolonya döküyoruz. Kolonyamız esans ve alkolden üretiliyor. Hiçbir yüze veya cilde zarar vermez. Herhangi bir alerjiye de sebebiyet vermemektedir. Olumlu tepkilerle karşılaştığımız gibi biberden kolonya mı olur gibi tepkiler alabiliyoruz. Tabi kolonya koklanıp ferahlatıcı etkisi alındıktan sonra olumsuz tepki de geçmiş oluyor. Birçok ilimize kolonya satışı yapmaya başladık" şeklinde konuştu.

Vurmuş, biber kolonyasından sonra Halfeti ilçesinde yetişen meşhur karagülden de kolonya üretmeyi hedeflediğini kaydetti.

Urfalı bunu da yaptı: İsot kolonyası

Urfalı bunu da yaptı: İsot kolonyası

Urfalı bunu da yaptı: İsot kolonyası

Urfalı bunu da yaptı: İsot kolonyası

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler