Yaz aylarında gümrük kapılarından geçişlere kolaylık

Ticaret Bakanlığı yaptığı düzenlemeler ile yaz aylarında gümrük geçişlerinde kolaylık sağlamayı hedeflendiğini açıkladı.

Yaz aylarında gümrük kapılarından geçişlere kolaylık

Ticaret Bakanlığı, yaz döneminde yurt dışındaki Türk vatandaşlarının ülkeye yoğun bir şekilde gelmesi beklenildiği için Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule gümrük kapılarında bir dizi önlem aldığını açıkladı.

Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa'da yaşayan vatandaşların yaz tatilinde Türkiye'ye yabancı plakalı araçlarıyla geldiklerini ve özellikle haziran-ağustos döneminde Yunanistan ve Bulgaristan’a açılan gümrük kapılarında yoğunluk yaşandığını belirtti. Geçen yaz döneminde Ticaret ve İçişleri bakanlıklarının personel sayısını artırmasıyla vatandaşların yurda giriş ve dönüşlerinde sorun yaşanmadığına dikkat çekildi.

Bu yaz döneminde de gurbetçilerin yurda gelişlerinde yaşanabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla çeşitli tedbirler alındığını belirten Bakanlık, özellikle Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule gümrük kapılarında yolcu geçişlerinin rahatlatılması için başka bölgelerden çok sayıda personel takviyesi yapıldığını duyurdu. Kapıkule’de tüm peronların tam kapasite çalışabilmesi için pasaport polisi takviyesi yapılarak, yolcu peronlarının tam kapasite çalışması sağlandı.

Ayrıca, Kapıkule Gümrük Müdürlüğü'ndeki yolcu giriş peronlarının sayısının 12'den 24'e çıkarıldığı, gümrük ve emniyet personeline kumanya verilmesiyle hizmetin 24 saat boyunca aksamadan sürdürüldüğü vurgulandı.

ANLIK YOĞUNLUK TAKİBİ MÜMKÜN OLACAK

Yurt dışından gelecek vatandaşlar için tüm kapılardaki anlık yoğunluk durumu 15 Haziran-15 Eylül tarihlerinde Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Bakanlık açıklamasında ayrıca, PTT ve Ziraat Bankası mobil hizmet araçlarının Kapıkule Gümrük Kapısı’nda konumlandırıldığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilave Saymanlık veznelerinin açıldığı belirtildi. Gümrük işlemlerini kolaylaştırıcı önlemler alındığı, Jandarma ve Emniyet birimlerinin güvenlik tedbirlerini artırdığı, vatandaşlar için gümrük sahalarında dinlenme ve ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal alanların oluşturulduğu ifade edildi. Ayrıca, saha içerisinde gerekli trafik düzenlemelerinin yapıldığı ve hızlı ve güvenli geçiş için tüm önlemlerin alındığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler