YKS ek tercihte kaç tercih hakkı var 2024

YSK tercih sonuçlarının açıklanması sonrası "ek tercihte kaç tercih hakkı var" sorusuna yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

YKS ek tercihte kaç tercih hakkı var 2024

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde duyuruldu. Devlet üniversitelerindeki toplam kontenjanın %98,8'i, önlisans programlarındaki kontenjanların ise %100'ü doldu.

ÖSYM'nin açıklamasına göre, 2024-YKS sonuçlarına göre adayların tercihlerine dayanarak merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin sonuç sayfasından öğrenebilirler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adreslere gönderilmeyecek.

2024-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek.

Adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı olduğu üniversiteye belirtilen tarihler arasında başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversitelerin duyurduğu belgeler ve tarihlere göre işlem yapacaklardır.

YKS ek tercihte kaç tercih hakkı var 2024

2023-YKS ek yerleştirmede adayların 24 tercih hakkı bulunuyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler