Kepek neden olur? Kepeği önleyen doğal yağlar

Kepek problemi en sık yaşanan saç derisi sonlarından biri. Kepek sorunuyla dönemsel olarak karşılaşabilirsiniz.
Kepek neden olur? Kepeği önleyen doğal yağlar

Saç sağlığını saçların görünümünü olumsuz etkileyen kepek sorunu çözülse bile zamanla yine ortaya çıkabilir. Saçlardaki kepekten kurtulmak için bir çok yöntem bulunur. Bazı doğal yağlar saç diplerini nemlendirici özelliği sayesinde kepek sorununu ortadan kaldırır. Kepek neden olur? Kepeği önleyen doğal yağlar nelerdir? Kepek en sık yaşanan saç derisi problemlerinden biridir. Kişinin cilt tipi, saç yıkıma sıklığı ya da mevsimsel değişimler kepek oluşumunu tetikler.

Saç dipleri nemsiz kaldığında saç diplerinde kuruluk oluşur. Bunun sonucunda saç diplerinde kepek ve pul pul dökülme gibi sorunlar meydana gelir.

kepek1.jpg

Kepek saç diplerinde kaşıntıya neden olur. Kullanılan şampuanların içlerinde bulunan kimyasallar saç derisinin doğal yapısını bozar ve bu da yine kepeğe neden olur. Tüm bunların dışında mineral ve vitamin eksikliği, stres ve genetik rahatsızlıklar gibi birçok sebep de kepek oluşumuna sebep olabilir.

Saçlarınızdaki kepeklerden şikayetçiyseniz bunu önlemin doğal ve basit yolları da var. Saç bakımında kullanılan bazı doğal yağlar, saç köklerini besleyerek ve nemlendirerek saçların kurumasını engelliyor. Kepek sorununu düzenli kullanımda ortadan kaldırıyor.Her insan saç diplerindeki kepeklerden kurtulmak için çeşitli yollar arar. Kepek oluşumunu önlemenin en kolay yolu kepek önleyici şampuan kullanmak olarak bilinse de doğal yağlar da bu konuda oldukça etkili.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

hindistan-ceviz-yagi.webp

Hindistan cevizi yağı yoğun içeriği sayesinde saçları kökten uca nemlendirir. Hindistan cevizi yağı düzenli kullanımda kepek sorununu ortadan kaldırır. Saç tellerini kalınlaştırır. Yıpranmasını ve kırılmasını engeller. Aynı zamanda saçın daha sağlıklı uzaması için saç derisini uyarır. Saç derisindeki kaşıntıyı giderir.

Duştan hemen önce hindistancevizi yağı ile saç derilerinize mesaj yapın.
35-40 dakika bekletin ve doğal içerikli, hafif bir şampuanla yıkayın.

LİMON YAĞI

limon-yagi.webp

Limon yağı, antifungal özelliği ile saç diplerini temizler ve kepek oluşumunu engeller. Limon yağı ile saç diplerinizde bir ferahlık hissedebilirsiniz. Limon yağı saç köklerinin nefes almasına ve nemlenmesine yardımcı olur.

Limon yağı, kepeklere neden olabilecek bir maya türü olan Malassezia furfur ile savaşmaya destek olabilir. Ayrıca saçların parlak ve canlı görünmesine de yardımcı olur.

Şampuanınıza birkaç damla limon yağı ekleyin.
Duş alırken düzenli olarak bu şampuanı kullanmaya özen gösterin.

ÇAY AĞACI YAĞI

ay-ayagi-yagi.webp

Çay ağacı yağı, antifungal özelliğe sahiptir. Saç diplerinde pul pul dökülme, kuruluk ve kepek gibi problemler varsa çay ağacı yağı kullanabilirsiniz. Çay ağacı yağı saç diplerinde oluşan mantar sorununu da ortadan kaldırır.

Çay ağacı yağı saç köklerini besler ve güçlendirir. Saçların hızlı ve sağlıklı uzamasına destek olur. Saçlara güç kalkanı oluşturarak hasar görmesini engeller.

-Birkaç damla çay ağacı yağını, tatlı badem veya jojoba yağı ile karıştırın.

-Pamuklu bir ped yardımıyla saç derinize uygulayın.

-25-30 dakika bekletin ve ardından saçlarınızdan arındırın.

zeytinyagi.webp

Zeytinyağının içerisinde bol miktarda E vitamini bulunur. Zeytinyağı bu özelliği ile saç diplerine nem depolar. Kuruluk sorununu ortadan kaldırır. Kepek ve pul pul dökülme gibi sorunlarla savaşır.

Zeytinyağı saçları adeta halat gibi güçlü hale getirir. Saç tellerinin onarır ve güçlendirir. Kırılmaları yıpranmaları eve dökülmeyi engeller.

-Kafa derinize bir miktar zeytinyağı dökün.

-Sonra sıcak suyla ıslatılmış ve sıkılmış sıcak havluyu başınıza sarın.

-Daha sonrasında 40 dakika bekleyin ve her hafta bu uygulamayı tekrarlayın.

KEPEK OLUŞUMU NASIL ÖNLENİR?

-Kimyasallardan saçlarınızı uzak tutun.

-Saçınızı çok soğuk ya da sıcak suyla yıkamayın.

-Saçlarınızı nemli tutun.

-Doğal içerikli şampuanları kullanın.

-Saçlarınızı ısı kullanarak kurutmayın.

-Doğal yağları saç bakımınızda düzenli olarak kullanın.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir