3 kıtada çekilen ilk Türk filmi

 2013 yılının en iddialı filmlerinden biri olan Selam sinemaseverlerle 29 Mart'ta buluşmaya hazırlanıyor. Yapımcılığını Eyüp Sabri Koç’un, konsept danışmanlığını Haluk Örgün’ün, yönetmenliğini Levent Demirkale’nin üstlendiği, senaryosunu ise Necati Şahin’

3 kıtada çekilen ilk Türk filmi

 

2013 yılının en iddialı filmlerinden biri olan Selam sinemaseverlerle 29 Mart'ta buluşmaya hazırlanıyor.
 
Yapımcılığını Eyüp Sabri Koç’un, konsept danışmanlığını Haluk Örgün’ün, yönetmenliğini Levent Demirkale’nin üstlendiği, senaryosunu ise Necati Şahin’in yazdığı “Selam” filminin başrollerini; Yunus Emre Yıldırımer, Burçin Abdullah ve Hasan Nihat Sütçü paylaşıyor. Dağıtımını Warner Bros’un yapacağı ve çekimleri Asya, Afrika ve Avrupa’da gerçekleştirilen “Selam” filmi, 3 kıtada ve 4 farklı ülkede çekilen ilk Türk filmi olma özelliğine sahip. Selam filmi aynı zamanda 35 yıl aradan sonra Afganistan’da çekilen ilk yabancı film.
 
Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenleri anlatan Selam filminin hazırlıkları 2 yıl sürdü. Dört ayda tamamlanan çekimler boyunca 50 kişilik teknik ekip ve 2 ton teknik malzeme Senegal, Afganistan ve Bosna Hersek’e taşındı.
 
Filmde yer alan aksiyon sahnelerinin gerçeğe uygun yansıtılabilmesi için çok sayıda görsel efekt kullanıldı. Hikayenin atmosferini yaşatan mekanlar ise Senegal, Afganistan ve Bosna Hersek’te aylar süren araştırmalar sonunda seçildi. Yurtdışında yapılan çekimlerde çok sayıda ünlü yabancı oyuncuyla çalışıldı. Ayrıca Türk kolejlerinde okuyan Bosnalı, Afgan ve Senegalli öğrenciler de filmde yer aldı. Oyunculuk performansıyla göz dolduran öğrenciler, filme ayrı bir anlam kattı.
 
Gittikleri ülkeleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bilen Zehra, Harun ve Adem öğretmenin İstanbul’dan yola çıkışıyla başlıyor film. Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkelere giden fedakar öğretmenlere destek olmak için vatanlarından ayrılan üç öğretmenin öyküsü tamamen yaşanmış hikayelerden yola çıkılarak beyazperdeye yansıtılıyor. Türkiye’den dünyaya uzanan barış köprüsü kurmak üzere yola çıkan fedakar öğretmenlerin tek bir gayeleri vardı: Gittikleri ülkelere sıcacık bir Selam götürmek.
 
T.C. Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Türkçeder ve Kimse Yok Mu Derneği Selam filmine desteklerini esirgemedi. M.B.G. Yapı&Enerji, Bankasya, Mondi, Royal Halı ve Rixos ise filmin başlıca sponsorları arasında.
 
29 Mart 2013’te sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanan Selam filmi, yurt içinde ve yurt dışında izleyicisiyle buluşacak.
 
Filmin Konusu
Harun, Zehra ve Adem öğretmen, idealleri uğruna sevdiklerinden, ailelerinden, evlerinden, yurtlarından ayrılarak 3 farklı kıtaya doğru yola çıkar. Adem, hamile karısını geride bırakarak binlerce kilometre uzaklıktaki Bosna Hersek’e sıcacık bir selam ve dostluk götürmenin peşine düşer. Zehra, Harun’un hasretini yüreğine gömerek açlığın ve susuzluğun pençesinde olan Afganistan’a ulaşarak savaşın gölgesindeki çocuklara yardım eli uzatır. Hizmet aşkıyla yanıp tutuşan Harun ise geçmişini düşünmeden eski bir sömürge devleti olan Senegal’deki karanlığa ışık olmaya gider. Bu üç fedakar öğretmen, gittikleri ülkelerde sadece eğitimci değil, aynı zamanda anne, baba, dost ve arkadaş olabilmek için ellerinden geleni yapar.
 
Dünya’nın en çilekeş ülkelerine barışı, dostluğu, kardeşliği, yardımı götüren bu isimsiz kahramanlar kendi hayatlarını hiçe sayarak ve eğitim fedakarlığını her şeyin üstünde görür. Üç öğretmenin hikayesi zaman zaman birbiriyle kesişirken çoğu zaman binlerce kilometreyle birbirinden ayrılır ve onlar gittikleri her ülkede solmayan birer hatıra olur.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler