Irak ve İran sınırında Kolbastı!

Yerel kıyafetler giyen öğretmenler Türkçe ve Kürtçe şarkı söylerken, öğrenciler sıra gecesi düzenleyip kolbastı oynadı. Altınsu Köyü Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen yılı sonu eğlencesi, şenlik havasında geçti. Düzenlenen etkinlik, öğrencilerin dan

Irak ve İran sınırında Kolbastı!

Yerel kıyafetler giyen öğretmenler Türkçe ve Kürtçe şarkı söylerken, öğrenciler sıra gecesi düzenleyip kolbastı oynadı.


Altınsu Köyü Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen yılı sonu eğlencesi, şenlik havasında geçti. Düzenlenen etkinlik, öğrencilerin dans gösterisi ile başladı. Öğrencilerin şiir dinletisinin ardından sıra gecesine geçildi. Okulun halk oyunları ekibinin gösterisinden sonra öğrenciler, Trabzon yöresine ait kolbastı oyununu oynadı.

Yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan okul öğretmenleri ise Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyledi. Çalınan Düm Tek Tek şarkısı eşliğinde dans eden 5 yaşındaki Eylem Tekin isimli kız çocuğu ise şenliğin ilgi odağı oldu.
Şenlikte yöresel kıyafetlerle şarkı söyleyen okul öğretmenlerinin çoğunun İstanbul'dan geldikleri belirtildi. Artık kendilerini Şemdinlili olarak gördüklerini belirten öğretmenler, Şemdinli ilçesinin ismini basında yer alan bombalama ve terör olayları ile duyduklarını kaydetti. Bölgeye geldikten sonra ilçenin basına yansıdığı gibi olmadığını gördüklerini vurgulayan öğretmenler, yaşadıkları en büyük sıkıntının ise öğrencilerin Türkçe bilmemesi olduğunu kaydetti.

Okul Müdürü Necip Yılmaz ise 2 yıldır bu tür şenlikleri düzenlediklerini kaydetti. Düzenledikleri şenliklere katılımın çok yüksek olduğunu belirten Yılmaz, "Şemdinli hep olaylarla gündemde olan bir ilçemiz. Bu önyargının kırılması lazım. Öğretmen arkadaşımız televizyonlardan, gazetelerden duydukları şeylerin doğru olmadığını buraya geldikten sonra fark edebiliyor" diye konuştu.

Okul öğretmenlerinden Meltem Atay da İstanbul doğumlu olduğunu ancak bu günden itibaren kendini Şemdinlili hissettiğini belirtti. Bölgenin insanlarının çok cana yakın olduğunu da vurgulayan Atay, "Batı illerinde öğretmenlik yapmak daha kolaydır. İlçeye ilk geldiğimde öğrenciler Türkçe bilmediği için dil sorunu yaşadım. Şimdi öğrencilerimi daha iyi anlıyorum. Benim üzerimdeki kıyafetler buranın yerel kıyafetleridir. Bu kıyafetleri buradaki kadınlar genelde eğlence ve düğünlerde giyer. Ben bugün şölene normal kıyafetleri giymedim ve buranın yöresel kıyafetlerini giydim. İstedim ki buraya gelen insanların duygularına hitap edeyim. İnşallah uzun yıllar burada kalırım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler