Gazetecilere öğretmenlik yolu
Suat Gezgin, iletişim mezunlarına eğitim fakülteleri tarafından formasyon eğitimi verilmesini önerdi.İletişim fakülteleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak kararı sonucu 2007-2008 eğitim-öğretim yılından itibaren i
Suat Gezgin, iletişim mezunlarına eğitim fakülteleri tarafından formasyon eğitimi verilmesini önerdi.
İletişim fakülteleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak kararı sonucu 2007-2008 eğitim-öğretim yılından itibaren ilköğretim okullarının 7. sınıflarına seçmeli ders olarak konulan medya okuryazarlığı dersini iletişim fakültesi mezunlarının vermesi gerektiği konusunu tartışıyor.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Suat Gezgin, konuyla ilgili, yaptığı açıklamada, medya okuryazarlığı dersi konusunun geçtiğimiz aylarda Kırgızistan Manas Üniversitesi'nde yapılan İletişim Fakültesi Dekanları Toplantısı'nda da görüşüldüğünü ve tüm iletişim dekanlarının medya okuryazarlığı dersini iletişim mezunlarının vermesini gerektiği konusunda ortak karara vardığını söyledi.
-İLETİŞİM MEZUNLARINA EĞİTİM FAKÜLTELERİNDEN FORMASYON HAKKI TANINMALI-
Dersin sosyal bilgiler öğretmenleri yerine iletişim fakültelerinde 4 yıl boyunca işin eğitimini almış profesyonellerce okutulmasının sağlıklı olacağına dikkat çeken Gezgin, bu yöndeki talebin gerçekleşmesi için rektörlük tarafından onaylanması gerektiğini kaydetti. Gezgin, Eğitim fakültesinden mezunlara Medya Okuryazarlığı Dersi Eğitici Eğitimi Semineri veriliyor. Fakat, konunun uzmanı olmayan öğretmenlerin, sadece birkaç aylık hızlandırılmış bir eğitimle bu dersi vermesi ne kadar verimli olur diye konuştu. İletişim fakültesi mezunlarına, eğitim fakültelerinden tezsiz yüksek lisans programlarıyla formasyon alma hakkı tanınarak mezunların bu dersi vermelerinin sağlanması gerektiğine vurgulayan Gezgin, bunun iletişim mezunlarının istihdamı açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.
-DERSİ, MEDYAYI TANIYANLARIN VERMESİ GEREKİR-
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melda Cinman da, Suat Gezgin'le aynı görüşte olduğunu belirterek, dersi verecek kişilerin analiz yaparak görüş bildirebilmesi için medyaya yakın olması gerektiğini ifade etti. İletişim mezunlarına eğitim fakültelerinden formasyon verilmesiyle konunun çözülebileceğini söyleyen Cinman, Her fakülte kendi mezununa istihdam yaratmak ister. Ama bu işi bilenlerin dersi vermesi daha uygundur. Eğitim fakültesi mezunu ancak mesajı çözümleyebilir. Oysa iletişim mezunu medyaya dair ilişkileri, bireysel ve kurumsal bağlantıları, hedef kitle arkasında yatan nedenleri ve medyaya ilişkin birçok şeyi biliyor diye konuştu.