İnternet medyasına İYİ HABER

Hadi Özışık'ın başını çektiği İnternet Medyası Derneği'nin "yasa" çabaları sonuç vermeye başladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, internet medyasına yönelik düzenlemeye ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Arınç, internet medyasıyla ilgili huku

İnternet medyasına İYİ HABER

Hadi Özışık'ın başını çektiği İnternet Medyası Derneği'nin "yasa" çabaları sonuç vermeye başladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, internet medyasına yönelik düzenlemeye ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Arınç, internet medyasıyla ilgili hukuki bir düzenlemenin Meclis'e getirileceğini müjdeledi.

TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülen Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun Tasarısı hakkında, milletvekilleri görüşlerini dile getirdi.

Tasarının tümü üzerinde söz alan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, medyayı, ''yandaş'', ''korkutulmuş'' ve ''hapiste'' medya olarak üçe ayırdı, basının özgür olmadığı ülkelerin, demokrasiyle yönetildiğinin söylenemeyeceğini belirtti.

Bal, bazı dizilerde, aile yapısını derinden tahrip eden, milli, manevi değerleri ciddi şekilde örseleyen bir yapının bulunduğunu, feodal kültürün Türk kültürünün üzerine çıkarıldığını belirtti.

Bazı medya organlarında ''Ergenekon terör örgütü üyeleri'' ifadelerinin kullanıldığını, böylece yargılananların peşinen mahkum edildiğini kaydeden Bal, ''Bu yayınlarla meşgul olamayacaksa, RTÜK'ün varlık nedeni nedir?'' diye sordu.

''SİYASİLER DEĞİL, BASIN SEÇSİN''

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Türk demokrasisini bekleyen en önemli sıkıntılardan birinin medyadaki tekelleşme olduğunu belirterek, tasarının bunu gidermediğini kaydetti.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, RTÜK üyeleri arasında gazeteciliği, televizyonculuğu fiilen yapanların olması, üyeleri siyasilerin değil, basın kuruluşlarının seçmesi gerektiğini belirtti.

Tasarıyla yabancı sermaye payının yüzde 50'ye çıkarıldığına işaret eden Mengü, bunun, ülkeyi çok sıkıntıya sokacağını ifade etti. Mengü, ''Şeytan ayrıntıda gizlidir. Acaba ATV'nin reytingleri düştü de Arap sermayesi mi getirilmek isteniyor, sorusu da akla geliyor'' dedi.

Mengü, tasarıyla bölge müdürlüklerinin kaldırılması halinde bölücü propagandanın önüne geçilemeyeceğini kaydetti.

İNTERNET MEDYASI

Arınç, yabancı sermaye payının yüzde 50 olmasını, ''doğru, haklı, makul ve yerinde bulduklarını'' dile getirdi.

İnternet medyasıyla ilgili düzenlemeye ihtiyaç bulunduğuna işaret eden Arınç, internetin, bugün yazılı basından çok daha fazla okunduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Orada da binlerce gazeteci var, reklam alıyorlar. Onların da sarı basın kartı, resmi ilan, 'bizi de artık gazeteci olarak' nitelendirin yönünde talepleri oldu. Doğrudan RTÜK ile ilgili değil ama Basın Kanunu'na ek bazı maddelerle bu sınırsız ve sorumsuz alanı da düzenlememiz lazım. Özellikle taraflarla görüştük, bir metin hazırlanmak üzeredir. Eminim, internet medyasıyla ilgili bir hukuki düzenlemeyi de sizlerin önüne getirebileceğiz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler