İnternet televizyonu geçiyor

İnternet haberciliğinin yükselen trendini Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ yazdı... İnternet haberciliği televizyonu geçiyor Buna nasıl mı kanaat getirdim? Yılların deneyimli habercisi Rana Elik'in Kanal T'de sunduğu "İnter-vizyon" adlı programın stüdyo

İnternet televizyonu geçiyor
İnternet haberciliğinin yükselen trendini Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ yazdı...

İnternet haberciliği televizyonu geçiyor
Buna nasıl mı kanaat getirdim? Yılların deneyimli habercisi Rana Elik'in Kanal T'de sunduğu "İnter-vizyon" adlı programın stüdyosunda yaşadıklarımla...

En taze en sıcak
Elik, programında internet haber sitelerini tarıyor. Buradaki son dakika haberlerini konuğu ve ekran başındaki izleyicilerle paylaşıyor. Haberi en taze, en sıcak haliyle verirken, aynı zamanda konuğuyla birlikte "ilk yorumu" yapma fırsatı da buluyor.

İnternet daha hızlı
Malum, internette "paylaşım süreci" gazete ve televizyonların haber merkezlerinin çalışma süratinden çok daha hızlı. Montaj, seslendirme yok. Baskı süresi beklenmiyor. Redakte ise televizyon ve gazetedekinden çok daha hızlı. Böyle olunca internet haber siteleri günün gelişmelerini televizyon ve gazetelerden çok daha önce insanlara ulaştırıyor.

Bir tıkla merakınızı gideriyorsunuz
Zaten son zamanlarda gazete ve televizyonların özel haberleri iyice azaldı. Hepsi aynı ajans kaynaklarından beslendikleri için "tıpa tıp" bültenler ve sayfalar hazırlıyorlar. Bu nedenle eğer aradığınız "rutin haber" ise bir "tık"la merakınızı giderebiliyorsunuz.

Üstünlüğü "sanal aleme" kaptırma kaygısı
İnternet siteleri bunun için özel haber merkezleri oluşturmaya, muhabir istihdam etmeye gerek duymuyorlar. Ayrıca haber sitelerinin, televizyon haberlerine karşı önemli bir avantajı daha var. İnsanlar televizyondaki gibi bülteni başından sonuna dek izlemek yerine, monitörlerinde duran haber başlığı seçenekleri arasında tercih kullanabiliyorlar. Ve bunu "diledikleri her an" gerçekleştirebiliyorlar. Zaten gazetelerin ve televizyonların haber merkezlerinin son dönemde internet sitelerine ağırlık vermelerinin ardındaki gerçek de, üstünlüğü "sanal aleme" kaptırma kaygısı değil mi?..

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler