TGC'den hükümete tepki

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, bir basın bildirisi yayınladı.Aynı zamanda bu basın bildirisi Başbakanlığa ve siyasi parti temsilcilerine gönderdi.Gazetecilere  darbe hazırlığı başlığını taşıyan bildirisind

TGC'den hükümete tepki

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, bir basın bildirisi yayınladı.

Aynı zamanda bu basın bildirisi Başbakanlığa ve siyasi parti temsilcilerine gönderdi.

Gazetecilere  darbe hazırlığı başlığını taşıyan bildirisinde şunlara yer verildi.


İşte Mollamehmetoğlu'nun açıklaması:

"Hükümetin kamuoyuna reform tasarısı olarak sunduğu “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı”, özellikle çalışan kesimler açısından birçok sorun yaratacak, hak gasplarına neden olacak düzenlemeler içeriyor.
Bunlardan biri de, dünyanın en yıpratıcı mesleklerinden biri sayılan gazetecilikte, çalışanların “yıpranma tazminatlar”nı kaldıran uygulama olacak.
Mevcut SSK Yasası'nda varolan uygulamaya göre, zor ve yıpratıcı bazı meslek gruplarında, 25 yıllık hizmet süresi yerine 20 yıllık hizmet süresinde emeklilik olanağı tanınıyor..

Ancak hükümet, getirmeye çalıştığı yeni düzenleme ile; sarı basın kartı sahipleri, infaz koruma memurları, PTT dağıtıcıları, TRT çalışanları, ilaçlama ve karantina birimlerinde çalışanlar, devlet tiyatrosu ve CSO sanatçıları ile uçucu personelin, "fiili hizmet zammından" yararlanmasını önleyecek.
Zaten çok zor koşullarda, ekonomik ve sosyal kıskaç altında, örgütsüz, güvencesiz olarak habercilik görevlerini yerine getirmeye çalışan gazetecilerin, hükümetin bu yeni darbesi ile, özellikle ileri yaşlarda çok daha güç durumlarda kalmaları kaçınılmaz.

Hükümetten, “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı”nda, başta yıpranma tazminatını kaldıran değişiklik olmak üzere, çalışanların yaşam koşullarını daha da zorlaştıracak tüm maddelerin gözden geçirilerek, çalışanların lehine yeniden düzenlemesini talep ediyoruz. Muhalefetten de, bu yasanın ortaya çıkardığı çarpıklıklara ve hak gasplarına karşı daha etkin bir tutum almasını istiyoruz.

Aynı zamanda, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, 212 sayılı yasaya işlerlik kazandıran, iş güvencesi getiren, basında tekelleşmeyi önleyen yasal düzenlemelerin bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ele alınmasını bekliyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler