ABD'den domuz gribi açıklaması

Amerikan sağlık yetkilileri domuz gribi aşısının güvenli olduğunu, ciddi bir yan etkiye yol açtığına dair bir bulgunun olmadığını belirtti. AP'nin ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin bugün yayımlanan aşı güvenlik raporuna dayanarak verdiği habere g

ABD'den domuz gribi açıklaması
Amerikan sağlık yetkilileri domuz gribi aşısının güvenli olduğunu, ciddi bir yan etkiye yol açtığına dair bir bulgunun olmadığını belirtti.

AP'nin ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin bugün yayımlanan aşı güvenlik raporuna dayanarak verdiği habere göre, aşının uygulanması sonucu en çok şikayet konusu olan yan etkilerin ağrı, kızarıklık ve şişlik olduğu belirlendi. ABD'de ekim ayı başından kasım ortalarına kadar yaklaşık 22 milyon kişi, domuz gribine karşı aşılandı.

Aşılanan kişilerin, bir tür hafif felç durumuna girme olan Guillain-Barre sendromuna yakalanıp yakalanmadıkları da izleniyor. 1976'daki domuz gribi aşılama kampanyası sırasında bu türden, olağanın çok üzerinde vaka belirlenmişti. Bu yıl uygulanan yeni aşıda ise belirlenen bu vaka sayısı 10 oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler