Bir Ortodonti Sihri: Şeffaf Diş Plakları ve Avantajları

Hastaların şeffaf plağı tercih etmesindeki en önemli etken, tedavi boyunca ağızda gözüken diş teli gibi herhangi bir aparey olmamasıdır.

Bir Ortodonti Sihri: Şeffaf Diş Plakları ve Avantajları

Şeffaf diş plakları, ortodonti tedavisinde kullanılan yumuşak ve şeffaf termoplastik materyallerdir. Ortodonti tedavilerinde son dönemde yapılan en önemli yeniliklerden olan şeffaf plaklar, dışarıdan fark edilmeyen bir tedavi şeklidir. Bu yöntem ile gerçekleştirilen ortodonti tedavisinde üç boyutlu ağız içi tarayıcılar kullanılır. Plakların üretiminde CAD-CAM sistemlerinden yararlanılır. En son teknolojilerin kullanıldığı bu yöntemde, hekim tarafından ortodonti tedavisinin her aşaması dijital olarak planlanır.

Hastaların şeffaf plağı tercih etmesindeki en önemli etken, tedavi boyunca ağızda gözüken diş teli gibi herhangi bir aparey olmamasıdır. Erişkin ya da çocuk her yaş aralığında kişi şeffaf plaklar ile tedavi olabilir. İlk kullanılmaya başladığı dönemde şeffaf plaklar sadece kolay vakalarda uygulanabilirken, günümüzde hemen hemen her zorluk derecesindeki hastalarda, şeffaf plak tedavisi tercih edilebilir.

dis2.jpeg

Görünmez Plaklar ile Diş Çarpıklığı Tedavisi

Şeffaf plaklar ile ortodonti tedavisinde, dişler üzerine yapıştırılan ataşmanlar aracılığı ile diş hareketi sağlanır. Ataşmanlar diş ile aynı renk kompozit materyalden yapıldığı için ağız içinde belli olmaz. Dolayısı ile hastalar estetik kaygılar taşımaz ve özgürce gülümseyebilir. Ağız içinde neredeyse hiç gözükmeyen plaklar, konforlu bir tedavi süreci oluşturur.

Şeffaf plak ortodonti tedavisi, braketler ile yapılan ortodonti tedavisi gibi hem çocuk hem de erişkin hastalarda rahatlıkla uygulanabilir. Şeffaf plaklar ile bütün maloklüzyonlar (diş kapanış bozuklukları) tedavi edilebilir. Hastanın yaşadığı zorluk derecesine bağlı olarak ek butonlar, mini vidalar, elastikler ve ataşmanlar kullanılabilir. Şeffaf plaklar ile gerekli görülürse, geleneksel yöntemler kombine edilerek tedavi yapılabilir.

Şeffaf Plak Tedavisinin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Şeffaf plakların avantajları kişiden kişiye değişir. Metal içermeyen plaklar, diş tellerine kıyasla iğnelenmeleri ve ağrıları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Ancak, hastalar her hafta ya da iki haftalık periyotlarla yeni plaklara geçiş yaptıktan sonra başlangıçta çok az ağrı yaşayabilir. Dişlerin alışmasından sonra ağızda olduğu bile fark edilmeyen şeffaf plaklar, estetik kaygıları da ortadan kaldırır. Sosyal yaşamı hareketli olan, gün içinde sürekli insanlarla iletişim kurması gereken insanlar tarafından en çok tercih edilen ortodonti tedavisidir.

Şeffaf plakların yemek yeme esnasında, diş fırçalama ve diş ipi kullanımı sırasında çıkarılması da kolaydır. Diş plaklarınızı yemek öncesi çıkarmanız ve yemekten sonra dişlerinizi fırçaladıktan sonra takmanız yeterlidir. Kolay çıkarılabilmesi ile ağız hijyeninden ödün vermeden fırçalamayı ya da diş ipi kullanımını kolaylaştırır. Ayrıca daha önce ortodonti tedavisi görmüş ve gülümsemesinde küçük değişiklikler yapmayı isteyen kişiler de ortodonti uzmanı onayı ile diş plağı tedavisinden yararlanabilir.

Şeffaf diş plağı kullanımının faydaları şu şekildedir.

·Plaklar, hasta tarafından dişten çıkarılabildiği için yemeklerden sonra dişleri fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı kolaylaştırır.

·Bakımı kolay olan bu tedavi yönteminde, hastaların her öğün sonrası günlük temizlik yapmaları yeterlidir.

·Dişlerin gıcırdamasını ve aşınmasını da önlemeye yardımcı olur.

·Tedavi süresince estetik bir görünüm sunar.

·Doktorda geçirdiğiniz süre diğer tedavilere kıyasla daha kısadır.

·Geleneksel diş tellerine göre şeffaf plaklar yemek yerken ve içecek tüketirken çıkarıldığı için avantaj sağlar.

·İnce yapısı sayesinde diş üzerinde yük hissedilmez.

·İstediğiniz zaman çıkarma ve takma konforu sunar. Tedavinin verimliliği için günde minimum 20-22 saat kullanılması gereklidir.

·Estetik görünümü sayesinde özgür gülüşler sağlar.

https://www.seffafplakdunyasi.com/seffaf-dis-plaklarinin-kullanimi-icin-ipuclari/ linkine tıklayarak şeffaf plakların kullanımı hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Şeffaf diş plakları dişleri yeniden konumlandırma ve güzel bir gülümseme oluşturmak için kullanılır. Ortodontistiniz, diş plağı tedavisinin size uygun seçenek olup olmadığını belirlemede yardımcı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler