Kulak temizliğinde buna çok dikkat edin
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, özellikle yaz aylarında deniz, havuz ya da banyoda suyla temasın yoğunlaştığı günlerde kulak temizliğinde kulak çubuğunun kullanılmama
Yayınlanma:
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, özellikle yaz aylarında deniz, havuz ya da banyoda suyla temasın yoğunlaştığı günlerde kulak temizliğinde kulak çubuğunun kullanılmaması gerektiğini söyledi.
Bu aylarda kulak yolu iltihaplanması ve mantarda artış yaşandığına dikkati çeken Kirazlı, “Suyla temastan sonra kulak zarına zarar vermemek adına kulak çubuğu kullanılmamalı. Kulak zarı, dışarıdan girişten itibaren 2.5 cm mesafede, eğimli bir şekilde yerleşen bir yapı.
Böyle bir derin temizlik yapıp kulak çubuğunu kulağın içine sokmak kontrolsüz bir işlem ve bunun yapılması çok sakıncalı” dedi. Kirazlı, şöyle konuştu: “Dış kulak yolu kendi kendini zaten temizliyor. Siz içeri doğru oynarsanız kendini düzenleyen mekanizmayı bozabilirsiniz. Bunun yerine sudan çıktıktan sonra kulak içindeki suyu mutlaka havluya hafif bir masajla boşaltmak gerekir.”
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.