Milli şeften iftarlık 3 öneri;

Türkiye Aşçılar Milli Takımı’nda görev alan ve Türkiye yılın altın Türk Şefi, Hilton Oteli’nin aşçıbaşısı Şef Salih Zeki Kartal’dan Ramazan ile ilgili sofra tüyoları..

Milli şeften iftarlık 3 öneri;
Haber61/Haber Servisi - Türkiye Aşçılar Milli Takımı’nda görev alan ve Türkiye yılın altın Türk Şefi, Hilton Oteli’nin aşçıbaşısı Şef Salih Zeki Kartal’dan Ramazan ile ilgili sofra tüyoları..

Özellikle Osmanlı Mutfağı’nın tadından bahseden Kartal, “Yemeklerimde her zaman 3 şeye dikkat ederim. Tereyağ, yine tereyağ ve tereyağ.. Çünkü sindirimi kolaydır. Mideyi rahatsız etmez lezzeti de bozmaz. Birde sahurda ağır yemeklerden kaçının. ” dedi.

Bol çeşit iftar sofrası hazırlayayım derken lezzetin göz ardı edildiğini belirten Kartal, ”Yemek çeşitlerinde uyum da çok önemlidir. Genelde Osmanlı mutfağından seçimimi yapıyorum. Güveç konusunda ve kızartmada ayarın kaçtığını görüyorum” dedi.

Menü olarak Keşkekli Kuzu, İncik Saray Pilavlı Kuzu Tandır, Nohutlu kayısılı kuzu, yahni, Mutancana kızılcık şurubu ile İç Pilavli Mahmudiye önerilerini veren Kartal, Osmanlı şerbetlerinin önemine değinerek, susuzluk giderici olduklarının altını çizdi. 

Demirhindi Şerbeti, Kızılcık Şerbeti, Hıbiskus Şerbetlerini önerdi ve sahurda içilmesi gerektiğini söyledi.
Sahur’da nelere dikkat edilmeli?

“Sahurda genellik kahvaltı tarzı yiyecekler tüketilmelidir." diyen Kartal, “Gündüz mideyi tok tutacak, kan şekerini dengeleyecek protein içeriği yüksek olan yiyecekler tüketilmelidir. Bunun sayesinde tokluk hissi artacaktır. Genelde kahvaltı türü ürünler tercih edilmelidir. Peynir, yumurta, süt yoğurt gibi.. Çorba tüketilecekse baharatsız olmalarına dikkat edilmelidir. Ama çorbalarda sulu yani haşlama tarzı olması gerekir” diyerek uyardı.

“İftar sofralarında sürekli et tüketilmelelidir. Sebze ve balık yemekleri tüketilmelidir. Haftada en az iki üç kez yenmelidir.” diyen Kartal ayrıca, “Sahurda börek genelde meşhurdur. Çok tüketilir. Lakin en azından sebzeli yenmesine dikkat edilsin. İftarda kesinlikle hızlı yemek yenmemelidir” dedi.

Kartal şunları söyledi;

“İftar sofralarında şerbetli tatlılardan daha çok sütlü ve meyveli tatlılar tüketilmelidir. Şerbetlerde dikkat edilmesi gereken konu, şeker oranı düşük olmalı meyvelerin kendi şeker oranıyla pişirmeliyiz. Şeker meyvenin önüne geçmemelidir. Mesela kızılcık şurubunda kızılcık tadı daha baskın olması gerekir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler