Nabız neden yükselir?

Günlük hayatta birçok insanın nabzının yüksek seviyeye çıktığı anlar olmakta. Peki, nabız neden ve nasıl yükselir? Yüksek nabız nasıl anlaşılır? Detaylar haberimizde.

Nabız neden yükselir?

Kalp atış hızının yüksek olması, yüksek nabzı ifade etmekte. Birçok kişi, günlük yaşantısında yüksek nabız ile karşı karşıya kalabiliyor. Peki, nabız neden yükselir? Sürekli seyreden nabız tehlikeli midir?

Yüksek nabız sırasında kalp kasılır, damarlara gönderdiği kan damarlarda genişleme ve daralma oluşturur.

ÇEŞİTLİ HASTALIKLAR YÜKSEK NABZA NEDEN OLABİLİR

Yüksek nabzın birçok sebebi bulunuyor. Kalp yetmezliği, tifo, tiroit, guatr gibi pek çok hastalığın sonucu olarak da nabız hızlanabilir. Vücutta olan kanamalar da kalbin normalden hızlı çalışmasına neden olabilmektedir. Fakat kan kaybının yükseldiği sırada pompalanacak kan azaldığı için nabız düşmesi söz konusu da olmakta.

Yüksek ateşli enfeksiyonlar da anormal ısı artışından ötürü nabzı yükseltebiliyor.

SÜREKLİ SEYREDEN YÜKSEK NABIZ TEHLİKELİ

Anlık duygusal değişimler, gerginlik, stres, endişe, ağır egzersizler, koşu, spor, fiziksel zorlanma, depar atma da yüksek nabza yol açabiliyor. Bunlar normal durumlar olarak kabul edilmekle birlikte, sürekli olarak 90 ve üzeri seyreden nazı kalp için risk oluşturmaktadır. Sürekli seyreden yüksek nabız şikayetinde doktor kontrolü tavsiye edilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler