Sivrisinekler kimleri ısırır?
Sivrisinekler yumurtlamak için kana ihtiyaç duyar. Erkekler yumurtlayamadığı için ısırmaz. Dişi sinekler yumurtlayıcı tür oldukları için hepimizi rahatsız ederler. Bir kaç farklı seferde bıraktıkları yumurtalar arasında beslenmek için ise kana ihtiyaç du
Sivrisinekler yumurtlamak için kana ihtiyaç duyar. Erkekler yumurtlayamadığı için ısırmaz. Dişi sinekler yumurtlayıcı tür oldukları için hepimizi rahatsız ederler. Bir kaç farklı seferde bıraktıkları yumurtalar arasında beslenmek için ise kana ihtiyaç duyarlar. Sineklerin temel enerji kaynağı şekerdir. tüm sinekler meyve nektarı, suları ve bitki sıvılarıyla beslenir. Şeker enerji üretmek için kullanılır ve kan ise yumurtalar için saklanır.
Bilim adamları neden sivrisineklerin bazılarını daha fazla sevdiği hakkında araştırmalar yürütmektedir. Bazı insanlar sivrisineklerin sürekli hedefi haline gelirken bazılarının yanından tek bir sinek dahi geçmez. Çünkü sinekler sadece ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kaynaklara doğru uçarlar.
Yollarını nasıl bulurlar?
Dişi sinekler nefes verirken havaya karışan karbondioksiti izleyerek yönünü bulurlar. Kendine yuva arayan bir sinek bu gazı takip ederek hedefe ulaşır. Üzerimize konduğunda ise harekete geçmesini tetikleyen ya da önleyen faktörler işin içine girer.
En çok kimi ısırırlar?
Folik asit sinekler için önem arz eden kimyasallardan biridir.Saç spreyi, parfüm, deodorant ve sabun gibi kokular bu kimyasalların izlerini silebilir. Ancak tetikleyici ya da engelleyici olarak da görev yapabilen bu kokuların yoğun olanları genelde sineklere daha çekici gelmektedir.
Yani sivrisineklerin sizi ısırıp ısırmayacağını vücudunuz belirler. Eğer çekici bir kokunuz varsa hedef olmaktan kaçamazsınız.Vücudumuzda kokumuzu belirleyen genler vardır. Bu genlere sahipseniz sivrisineklerin hedefi haline gelebilirsiniz.
Bunun üstesinden gelmek için vücudunuza sürebileceğiniz sineksavar kremleri veya spreyleri kullanabilirsiniz. Bu ürünler sineklere itici gelen bir kokuya sahiptir.