Trabzon'a kanser ilacı tesisi!

Gebze'ye yaptığı 15 milyon dolarlık yatırımla nükleer tıp alanına giren işadamı İbrahim Özsu, bu alandaki açığı görünce 40 milyon dolarlık yatırım daha planladı. Hükümetin sağlık politikaları sayesinde bu sektöre girdiğini belirten Özsu, kanser tanısında

Trabzon'a kanser ilacı tesisi!
Gebze'ye yaptığı 15 milyon dolarlık yatırımla nükleer tıp alanına giren işadamı İbrahim Özsu, bu alandaki açığı görünce 40 milyon dolarlık yatırım daha planladı. Hükümetin sağlık politikaları sayesinde bu sektöre girdiğini belirten Özsu, kanser tanısında kullanılan ilaç için 4 ayrı tesis daha kuracaklarını belirtti.

LOJİSTİK, inşaat, otomotiv pazarlama ve petrol gibi değişik alanlarda faaliyet gösterirken, hükümetin politikasından etkilerek sağlık sektörüne girdiğini belirten Özsu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özsu, bu işe 55 milyon Dolar ayırdığını açıkladı. Türkiye'nin ikinci radyofarmasötik ilaç üreticisi olarak (ilki Eczacıbaşı ortaklığındaki Monrol Medikal) Gebze'ye 15 milyon dolarlık yatırım yapan Özsu, bu yıl içinde 40 milyon dolarlık 4 fabrika daha açacağını söyledi. Özsu, özellikle kanserli hücreleri tanımada kullanılan radyofarmasötik tanı ilaçları üreteceği bu tesislerin yerini İstanbul, Trabzon, Gaziantep ve Ankara olarak belirledi. Özsu, bu alandaki girişimciliğinde hükümetin sağlıktaki değişim politikalarının etkili olduğunu vurguldı ve şöyle konuştu: “Hükümet özel sektör zihniyetiyle hareket edince kamu hastanelerine bu dönemde yatırım yağdı. Kurduğumuz Ultra Görüntüleme Merkezleri şirketi ile ihalelere girerek, kamu hastanelerinin görüntüleme merkezlerini kurup işlettik. 9 ilde 11 projenin taahhütünü aldık. Toplamda 50 milyon liralık iş hacmine ulaştık.”

Planlarda yurtdışı var

Özsu, “3 yıl içinde Romanya, Mısır, Bulgaristan, Katar'da ilaç fabrikası açmayı hedefliyoruz. 45 günde pazarın yüzde 25'ine sahip olduk, üç yıllık süreçte pazarın yüzde 50'sini hedefliyoruz” dedi.

Hedef 100 milyon Euro

Halen ürettikleri ilacın günde 350-400 hasta için kullandığını belirten Moltek CEO'su Ahmet Şencan ise, “Üniversitelerle işbirliğine girdik. Yatırımlarımızla 5 yıl içinde 100 milyon Euro ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Yatırımların nedeni ilaç ömrünün 110 dakika olması

MOLTEK'in Gebze'deki fabrikasında üretilen tanı ilacının tamamen Türk bilim adamlarının Ar-Ge çalışmalarıyla üretildiğini belirten İbrahim Özsu, yeni fabrikalar kurma ihtiyacının bu ilacın özelliğinden kaynaklandığını anlattı. Özsu, şunları söyledi: “Kanser teşhisi için kullanılacak ilacın ömrü sadece 110 dakika. İlaç üretildikten kısa bir süre sonra hastaya tatbik edilip cihazlarımız kanalıyla tarama yapılması gerekiyor. Yani ilacın coğrafi olarak üretildiği noktada tüketilmesi şart. Bu sebeple yatırımlarımızı Türkiye'nin farklı coğrafyalarında dağıtacağız. Bu proje ile ilaç üretimi olmayan bölgelerde yaşayan hastaların kesintisiz sağlık hizmeti almasını sağlayacağız. İlacın raf ömrü olmaması yüzünden ithalattı da yapılamıyor. Biz bu ilaç fabrikası yatırımlarını Türkiye'nin 7 bölgesine yayacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler